Kasijano: Srbija je najbolja na svetu

Košarka 06. sep. 201900:24 > 00:30
Podeli:
Izvor: fiba.basketball

Selektor Portorika Edi Kasijano nije štedeo hvalospeve na račun reprezentacije Srbije, sa kojom će se njegov tim sastati u prvom kolu druge faze u petak (10:30).

Povezano

– Srbija i Italija su košarkaške sile. Svesni smo toga. Niko nije očekivao ni da se kvalifikujemo za drugu fazu, ali tu smo. Ovi momci su ratnici koji predstavljaju svoju zemlju sa ogromnim dostojanstvom. Svi su umorni od puta i nismo stigli ni trening da odradimo u Vuhanu. Razgovarali smo između sebe kao tim i na taj način se pripremali za Srbiju. To je jedna od najboljih ekipa na svetu i došla je ovde sa namerom da dominira. Po meni, Srbija je najbolji tim na svetu. Reč je grupi koja je dugo zajedno i sa kojom se dobro radi. Voleo bih kada bismo mogli da naučimo da igramo košarku kao što to oni rade. Sa druge strane, Italija je čudan tim koji igra vrlo pametno. Imaćemo pune ruke posla sa oba protivnika – rekao je Kasijano.

Srbija i Španija su u novoformiranu Grupu J preneli po tri pobede, Portoriko i Italija po dve. U četvrtfinale će se plasirati po dve najbolje reprezentacije.