Posle Rudija i Ljulj pod znakom pitanja za Italiju

Košarka 05. sep. 201918:07 > 18:18
Podeli:
Izvor: Harry How/Getty Images

Rudi Fernandes je u toku prve faze svetskog prvenstva doživeo povredu skočnog zgloba, a sada je pitanje i da li će Serhio Ljulj moći da pomogne reprezentaciji Španije u duelu sa Italijom u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva.

Španija u petak od 14 i 30 igra protiv Italije četvrti meč na Svetskom prvenstvu. Taj meč u Vuhanu je veoma važan za Špance jer bi porazom verovatno pali na treće mesto u grupi iza Italije i Srbije, a onda bi upravo protiv „orlova“ morali da izvlače fleke u poslednjem kolu. Selektor Serđo Skariolo ima glavobolju pred meč sa Italijanima jer je pod znakom pitanja igranje Rudija Fernandesa, a sada probleme sa zdravljem ima i Sehio Ljulj. 

U ovom trenutku ne mogu da potvrdim da će oni igrati. Ljulj je istegao ligament na zglobu desne ruke kojom šutira. Zbog toga on ima problem da pomera zglob. Pričamo o utakmici koja se igra za manje od 24 sata“, rekao je zabrinuto selektor Skariolo

Sutra će sve biti jasnije. Uz napore naših fizioterapeuta i lekara ćemo uspeti da ga oporavimo“, dodao je italijanski stručnjak. 

Problem za Špance je Rudi Fernandes koji je još u prvoj fazi iskrenuo skočni zglob i zbog toga još uvek nije sigurno da će igrati sa Italijom u petak. Španci možda budu želeli da sačuvaju ova dva igrača kako bi bili spremni za najveći drebi grupe sa Srbijom. 

Povezano