D'Antoni: Sudije priznale greške, to je 12 penala…

Košarka 29. apr 201906:12 > 06:20
Izvor: Thearon W. Henderson/Getty Images

Trener Hjuston Roketsa Majk D'Antoni je posle poraza u prvom meču polufinala zapada od Golden Stejta bio nezadovoljan suđenjem, a rekao je i da su mu arbitri priznali da su grešili u prvom poluvremenu.

Golden Stejt je slavio u „Orakl areni“ u veoma neizvesnom meču protiv Hjustona 104:100, a Roketsi su posle utakmice mnogo govorili o suđenju. Posebno je nezadovoljan bio Džejms Harden koji smatra da ga Voriorsi brane previše grubo kada mu zatvaraju šut za tri poena i da mu uvek ugrožavaju prostor za doskok. Trener Majk D’Antoni takođe misli da su sudije radile loš posao u prvoj utakmici.

Želim stvarno da budem dobar tip. Mislim došli su na poluvremenu i rekli su mi da su propustili da sviraju faulove. Propustili su četiri faula. To je 12 slobodnih bacanja“, rekao je posle meča D’Antoni

Moramo da prestanemo da brinemo kako će suditi utakmice i moramo to da prihvatimo. Postajem malo star a to, ali tako ide. Pokušavam da ne psujem. Očigledno nije funkcionisalo. Ne znam, to je van mojih moći“, dodao je D’Antoni. 

Imali smo šanse da dobijemo meč, ali ne možeš damo da dođeš i da oduvaš ove momke. Svari moraju da se poklope i da idu pravim putem. Mislim da smo igrali dovoljno dobro ali nismo završili posao. Moramo da budemo bolji i bićemo“, dodao je trener Hjustona.