Petar Mijović preuzeo Budućnost, cilj je titula

Košarka 24. apr 201913:10 > 13:14
Izvor: Foto: KK Budućnost Voli

Jasmina Repešu, sada već bivšeg trenera Budućnosti, na klupi će zameniti Petar Mijović.

Mladi i talentovani stručnjak je u protekle dve sezone bio zadužen za rad sa mlađim selekcijama Budućnosti, a vodio je i ekipu Studentskog centra, koja je minulog leta postala filijala ekipe iz Podgorice i u kojoj su iskustvo sticali talentovani momci, kakvi su Fedor Žugić, Igor Drobnjak, Feđa Pajović, Mihailo Radunović, Vasilije Baćović, Srđan Kočić, Andrija Slavković, Aleksandar Kartalović…

Mijović je prošle sezone sa juniorskom ekipom Budućnosti osvojio titulu u Crnoj Gori, a stigao je i do polufinala ABA lige sa generacijom do 19 godina. Ove sezone, juniori Budućnosti su zaustavljeni na turniru u Zadru, u konkurenciji sa domaćinom, Cibonom, Olimpijom, Zvezdom, i Partizanom. Budućnost je imala isti učinak kao i Cibona, koja je kasnije osvojila titulu, ali je u Zadru poražena od tima iz Zagreba. Juniori Budućnosti se na domaćoj sceni i ove sezone bore za titulu, a glavni takmac im je ekipa Sutjeske iz Nikšića.

Petra Mijovića očekuje težak zadatak. Moraće da podigne ekipu koja je uzdrmana na psihološkom planu posle svega što se dešavalo tokom finalne serije ABA lige. Pored toga, naravno, u dogovoru sa čelnicima kluba, moraće da donese odluku koja će tri stranca ostati u timu, jer u šampionatu Crne Gore, ekipe mogu da igraju samo sa tri košarkaša koja nemaju crnogorsko državljanstvo.

Ono što je izvesno, Mijović će moći da se osloni na veoma kvalitetne igrače kakvi su Petar Popović, Milić Starovlah, Danilo Nikolić, Zoran Nikolić koji se vratio iz Mege, Suad i Sead Šehović, Filip Barović. Ekipi će sigurno biti priključeni i momci iz juniorskog pogona, pre svega Fedor Žugić koji je ove sezone postao najmlađi igrač koji se pojavio na parketu u istoriji Evrolige.

Spisak stranaca sačinjavaju Nemanja Gordić, Noris Kol, Koti Klark, Erl Klark, Džejms Bel i Devin Vilijams. Ostaje da se vidi koja će trojica ostati i boriti se za ostvarenje cilja, a to je osvajanje titule.

Budućnost će naravno nastojati da titulu koja se trenutno nalazi u Baru, vrati u glavni grad Crne Gore. Podgoričani su osvojili Kup, a sada žele na tron, koji su od osamostaljavanja Crne Gore ljubomorno čuvali sve do prošle sezone, kada je u finalnoj seriji slavio Mornar iz Bara.

Mijović će na klupi Budućnosti debitovati već u četvrtak, u meču protiv Lovćena.