Šaras o suđenju: Da smo izgubili, plaćao bih kaznu

Košarka 19. apr 201902:15 > 02:22
Podeli:
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Šarunas Jasikevičius je bio zadovoljan onime što je njegova ekipa prikazala u drugoj utakmici plej-of serije protiv Fenerbahčea. Rezultat u seriji je sada 1:1 jer je Žalgiris slavio, a trener litvanske ekipe je kratko prokomentarisao i suđenje.

Utakmicu između Fenerbahčea i Žalgirisa sudio je Italijan Luiđi Lamonika koga treneri neretko kritikuju. Litvanski mediji su spazili da je on često sudio faulove za veoma lake kontakte kada su ekipe u bonusu, a češće su odluke bile na štetu Žalgirisa. Trenera litvanske ekipe Šarunasa Jasikevičiusa su pitali šta je sve dozvoljeno uraditi u fizičkom kontaktu da bi bio suđen faul.

To nije pitanje za mene. Da smo izgubili utakmicu, plaćao bih kazne“, rekao je Jasikevičius

Povezano

 „Fantastična borba obe ekipe. Naši igrači su odgovorili, bili su posvećeni i igrali su na najvišem nivou. Nismo zaostajali fizički i to je bio osnov. Moram da pozvalim Edgarasa Ulanovasa, koji je dao veliki impuls timu i svi su ga pratili. Sa takvom beskrajnom energijom i sa takvom posvećenošću možemo da se borimo sa Fenerbahčeom“, rekao je trener Žalgirisa. 

Jasikevičius je posle prvog meča i katastrofalnog poraza Žalgirisa kazao da njegova ekipa treba da za 48 sati vidi da li ima nešto između nogu.

Možda misliš da treba nešto da promeniš, ali nekad samo treba da pogledaš sebe. Igrači treba da pogledaju video gde su pali u borbi. Mnogi govore o rešenjima, ali nismo ni mi ni Fenerbahče imali neka posebna rešenja. Mislim da je najvažnije da se ne zaboravi glava i da igrači moraju da igraju srcem i da ostave srce na terenu“, kazao je Jasikevičius. 

Treći meč između ova dva rivala je u Kaunasu u sredu, dok će četvrti meč u seriji takođe biti odigran u Litvaniji ali u petak. Oba meča moći ćete da gledate na kanalima Sport Kluba.