Igrači rekli svoje: Vestbruk i Grin su najprecenjeniji

Košarka 09. apr 201910:12 > 10:14
Izvor: J Pat Carter/Getty Images

Rasel Vestbruk i Drejmond Grin najprecenjeniji su igrači u NBA ligi, barem su se tako izjasnili sami košarkaši u anonimnoj anketi za The Athletic.

Trideset novinara tog portala sakupilo je glasove 127 igrača na razne teme, mada nisu svi odgovarali na svako pitanje. Od 47 igrača koji su glasali u kategoriji “najprecenjeniji igrač“, upravo su Grin i Vestbruk dobili po 17% glasova, zatim slede Džimi Batler, Endru Vigins i Karl-Entoni Tauns (6,3%), pa Harden, Simons, Lebron Džejms i Kajl Lauri (4,2%). U toj kategoriji i Nikola Jokić i Luka Dončić dobili su po jedan glas.

Vestbruk ove sezone prosečno beleži 23 poena, 11 skokova i 10,7 asistencija, a Grin je na 7,5 poena, 7,3 skoka i 7 asistencija.

Na glasanju za najkorisnijeg igrača Džejms Harden dobio je 44,3% glasova, Janis Adetokumbo 38,9%, a Pol Džordž 12,7%.

Najviše igrača bi sa Janisom Adetokumbom započeli izgradnju uspešnog tima, a većina košarkaša izabrala je Grega Popovića kao trenera pod kojim bi voleli da igraju.

Kada je reč o najboljim defanzivcima, na prvom mestu je Kavaj Lenard, a slede Pol Džordž i Rudi Gober.

Kajri Irving je bio ubedljivo prvi u glasanju na pitanje “ko najbolje barata loptom“, a Majkl Džordan dobio je čak 73% glasova kao najbolji igrač svih vremena – slede Džejms sa 11,9% i Kobi Brajant sa 10,6%.