Preokret Lebronovog tima, atrakcije malo, odbrane nigde

Košarka 18. feb. 201901:46 > 01:54
Podeli:
Izvor: Streeter Lecka/Getty Images

U 68. Ol-star meču tim Lebrona Džejmsa savladao je ekipu Janisa Adetokumba rezultatom 178:164. Nikola Jokić i Nikola Vučević su na ovom meču zabeležili šest odnosno četiri poena.

Tim Janisa Adetokumba je bolje otvorio utakmicu i vodili su konstantno tokom prve tri četvrtine. U trećem periodu je Janisova ekipa vodila 20 poena razlike, ali su zatim Lebronovi saigrači ušli u seriju trojki. Pogodili su ih čak sedam, tri je dao Demijen Lilard, a po dve Klej Tompson i Bredli Bil, a upravo je trojka košarkaša Vašingtona donela izjednačenje. U poslednjem periodu se aktivirao i kapiten Leborn Džejms i serijom 7:0 je meč maltene bio rešen jer je Lebronov tim imao 10 poena razlike na tri minuta do kraja. 

Kevin Durent je bio najefikasniji kod pobedničke ekipe sa 31 poenom, on je bio i MVP Ol-star meča, Klej Tompson je ubacio 20, a kapiten Džejms 19. Janis Adetokumbo je ubacio 38 poena, Pol Džordž i Kris Midlton su imali po 20. Nikola Jokić i Nikola Vučević su po 13 minuta bili na parketu a ubacili su šesto odnosno četiri poena. 

Na ovom Ol-star meču se maltene nije igrala odbrana, nije bilo mnogo atraktivnih zakucavanja, a šutnuto je čak 167 trojki. 

Tok meča: 

Tim Janisa Adetokumba je značajno ozbiljniji u prvoj četvrtini posebno u napadu, a posebno su birljirali kapiten Janis i Kris Midlton koji je pogodio nekoliko trojki. Odličan je bio i Nikola Jokić koji je ubacio šest ponea uz četiri skoka, a dve trojke „bez koske“ spakovao je i Dirk Novicki. Janisov tim je posle prve četvrtne u prednosti 53:37. 

Jedan od najlepših poteza prve četvrtne je bio pas preko celog terena koji je Adetokumbo poslao Jokiću.

U drugoj četvrtini je Janisova ekipa i dalje držala vođstvo, a Lebronova ekipa je samo u ponekim momentima uspevala da priđe na jednocifrenu razliku. U drugoj četvrtini su viđena tri prelepa zakuvacanja, Karla Entonija Taunsa, Pola Džordža i Janisa Adetokumba.

Nikola Jokić je za poluvreme postigao šest poena, a Janis je bio najefkiasniji u svojoj ekipi sa 20 poena. Nikola Vučević je igrao četiri minuta, a ubacio je dva poena. Kevin Durent kod Lebronovog tima ima 13 poena. 

U trećoj četvrtini je ekipa Janisa Adetokumba najpre otišla na preko 20 poena razlike, ali se probudio Tim Lebron. Dejmijen Lilard je pogodio čak tri trojke, a Bredli Bil i Klej Tompson po dve i ekipe su bile u egalu 127:127 na dva i po minuta do kraja trećeg perioda. 

Posle tri četvrtine Jokić i Vučević imaju šest odnosno dva poena, Janis je u svojoj ekipi najefikasniji sa 31 poenom, a Durent ima 20 kod Lebronovog tima.

U poslednjoj četvrtini je rezultat bio u egalu do tri minuta pred kraj kada je serijom 7:0 Lebronov tim prvi put napravio dvocifrenu prednost. U toj seriji pogađali su Kajri Irving i Lebron Džejms. Do kraja je tim Janisa probao da se vrati, ali je jednom trojkom sve rešio Kevin Durent. 

https://twitter.com/TheNBACentral/status/1097341562676232194