Trinkijeri: Igrali smo muški, ne razmišljam o Evroligi

Košarka 17. feb. 201919:43 > 19:51
Podeli:
Izvor: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri prezadovoljan je osvajanjem prvog trofeja od kada je u Partizanu.

Izvor : ABA liga/KK Cibona/Željko Baksaj&Gordan Laušić

Želeo bih iskreno čestitati Crvenoj zvezdi na čvrstoj i fer igri. Bilo je teško finale, sa puno preokreta. Igrali smo muški i pogodili teške šuteve. Mene su naučili da poštujem protivnika i zato želim čestitati protivniku. Finala su manje-više uvek ista kada su ekipe u egalu. Na jednu loptu smo dobili utakmicu. Mogli smo mi, mogla je Zvezda. Imali smo fantastičnu egzekuciju. Bio je dobar pas, gledao sam snimak i čist faul. Mogli smo pre dobiti jer kada fali zagrađivanje nekada izgubiš i Evroligu. Ipak, u poslednja tri minuta smo okrenuli utakmicu. Puno dobrih odbrana i dobrih poteza. Trofeji u februaru su uvek lepi, ali tek treba da se radi. Zahvalio bih se navijačima što su došli u velikom broju i u Nišu pomogli igračima da dođu do pobede. Trofej je trofej. Kada piše ’’Korać’’ na trofeju on je još važniji. Ja sam sretan zbog mojih igrača i zbog svih ljudi koji rade iza, a ne ispred. Imamo još puno posla jer smo mi bili u stanju da promašimo jedno slobodno bacanje. Jedno da, drugo promaši. Nema veze, to je moj posao, ali nije za danas bitno. Uvek je važno da se dobije derbi. Kada je to za trofej onda je još važnije – rekao je Trinkijeri.

Nije propustio priliku da pohvali igrača rivala Bila Berona.

Kada sam došao, nisu me ništa učili prvih 15 dana. Onda sam ja počeo da gledam ’’levo-desno’’. Kića mi kaže, za jednog talentovanog igrača iz Čačka, jednog od najtalentovanijih igrača bivše Jugoslavije, Radmila Mišovića. Zatrči se i trojka. E, danas je Bili Beron takav bio. Pogodio je neverovatno teške trojke. Pogodio ih je pet. Od toga tri neverovatno teške.

Posebne pohvale idu na račun kapitenu Novici Veličkoviću.

Sada ćemo ga staviti u frižider i vratiti ga ponovo kada zatreba. Bio je fantastičan, pravi kapiten. Znate kada sam video da ćemo pobediti? Kada sam video piše veliko ’’Triglav, sve će biti u redu’’.

Može li Partizan da se vrati u EL u ovoj sezoni?

Ne zanima me u ovom trenutku. To ćemo sutra ujutru misliti. Večeras ćemo uživati. Sezona je duga, imamo ABA ligu, teške utakmice… Nemojmo da zaboravimo da je ova utakmica bila bez mnogo igrača – Zagorca, Nikolića, Fajea, Odža, Kejsi Riversa… Mislim da će biti mnogo drugačije.