Mr Rekord: Mogu još mnogo bolje!

Košarka 15. feb 201910:16 > 10:18
Izvor: Ezra Shaw/Getty Images

Rasel Vestbruk je u samo nekoliko dana oborio dva značajna rekorda, a sudeći prema izjavi na tome ne namerava da se zaustavi.

Ras je sa 11 uzastopnih tripl-dablova najuspešniji igrač NBA lige u toj kategoriji, pošto je nadmašio legendarnog Vilta Čemberlina (9), a u noći između četvrtka i petka postao je najefikasniji košarkaš u istoriji Oklahome, računajući i prethodnike Sijetl Supersonikse, sa 18.247 poena.

Na prvoj poziciji smenio je čuvenog Gerija Pejtona (18.207).

Tu nije kraj. Imam još mnogo prostora za napredovanje u svakom segmentu. Znam koliko dobar mogu da budem i koliko mogu da pomognem timu da bude uspešan. Veoma sam optimističan po pitanju budućih partija„, poručio je 30-godišnji plejmejker.

Podsetimo, Rasel je vlasnik još nekoliko rekorda. Jedini je igrač koji je u jednoj sezoni u proseku imao tripl-dabl učinak (Oskara Robertsona) i košarkaš je sa najviše ostvarenih TD u sezoni – 42.

Tander se u ovom trenutku nalazi na trećem mestu Zapada sa 37 pobeda i 20 poraza i jedan je od najvećih konkurenata aktuelnih šampiona Golden Stejt Voriorsa.

Pogledajte tabelu NBA lige.