Durentov obračun s novinarima: Ko si ti? Odrastite!

Košarka 07. feb. 201908:31 > 08:32
Podeli:
Izvor: Harry How, Getty Images Sport

Posle nekoliko dana “tišine“, krilni košarkaš Golden Stejt Voriorsa Kevin Durent ljut je izašao pred novinare i obračunao se s njima.

Razgovor je trajao skoro tri minuta, posle čega je Durent izašao iz konferencijske sale. Prethodno je Kej Di rekao da ne veruje novinarima, da se njegove reči izokreću i da mu samo upućuju pitanja o tome što prvog jula ima “igračku opciju“ da postane slobodni agent.

Bila je to jedna od konferencija koja će se dugo prepričavati, a evo kako je sve teklo:

Novinar: Zašto nisi razgovarao sa nama neko vreme?

Durent: Šta te briga?

Novinar: Obično govoriš…

Durent: Eto, nije mi se govorilo prethodnih nekoliko dana.

Novinar: Ima li to veze sa razgovorima o tome što postaješ slobodan agent?

Durent: To su razgovori koje vi vodite, ja ne mislim o tome.

Novinar: Da li ti smeta što je priča oko toga glasnija ove godine?


Durent:
Nepotrebno je. Dođe čovek Itan Štraus (novinar), dâ svoje mišljenje o svemu i onda učini da izgleda kao da sam ja to rekao. On šeta tu, ne razgovara ni sa kim, razgleda i onda napiše nešto tako, pa se vi svi ljutite na mene što neću da razgovaram sa vama o tome. Nemam ništa sa Niksima, ne znam ko je trejdovao Porzingisa, to nema veze sa mnom. Samo dolazim ovde i pokušavam da igram košarku. Vi me svakog dana pitate o tome što postajem slobodni agent, pitate moje saigrače i trenere, uzbunjujete navijače… Pustite nas da igramo košarku, to je sve što kažem. I onda kada neću da razgovaram s vama, u meni je problem. Daj, čoveče, odrastite. Odrastite. Da, vi, odrastite. Ja dolazim ovde i radim svoj posao svakog dana, ne pravim nikakve probleme. Pokušavam da igram na pravi način, da budem najbolji što mogu u svakom napadu, u čemu je problem, šta vam ja to radim?

Novinar: Nisi razgovarao sa medijima…

Durent: Pa? Ko si ti? Zašto moram da pričam s tobom? Reci mi. Hoće li mi to pomoći da radim bolje svoj posao? Neće, nije mi se pričalo…

Novinar: Dobijamo pitanja od navijača: “Šta je s Kevinom?“ Igra dobro, ali ne priča… Obično deliš svoje mišljenje…

Durent: Jednostavno ne verujem nikome od vas. Kažem nešto i to bude izokrenuto, izvađeno iz konteksta, toliki mediji pokušavaju da me spuste na osnovu mojih reči. I onda kada ne govorim, to je problem. Samo hoću da igram košarku, da idem u salu i da posle idem kući. Da li je to problem? U redu.

Novinar: Kako se osećaš, kako tim igra u poslednje vreme?

Durent (ostavljajući mikrofon): Završio sam. Znate i vi da vas to ne zanima.

Kej Di sa Voriorsima juri treću uzastopnu titulu, a šta će biti posle, videćemo…