Rusi mu veruju: Jovanović vodi moćnu Lokomotivu do kraja sezone

Košarka 29. nov 201819:09 > 19:11
Izvor: fiba.basketball

Rukovodstvo Lokomotive Kubanj iz Krasnodara u sredu je imenovalo Vladu Jovanovića za trenera prvog tima do kraja sezone 2018/19.

Ruski mediji su pre nekoliko dana najavili takvu mogućnost, a danas je stigla potvrda da nekadašnji trener Partizana više neće imati prefiks v.d.

Jovanović je letos iz mladog tima Lokomotive prekomandovan u seniorsku ekipu i bio je asistent Saši Obradoviću koji je nedavno napustio klub.

„Vlada već treću sezonu radi u sistemu Lokomotive i to nije njegovo prvo iskustvo kao glavni trener glavnog tima. U sezoni 2016/17. pre nego što je Obradovi došao, uspešno je zamenio Focisa Kacikarisa na nekoliko mečeva, tako da znamo njegove mogućnosti. U novembru je Vlada takođe prihvatio tim u prilično teškoj situaciji i uspešno rešio kratkoročne zadatke (5 pobede u 6 mečeva i poraz od CSKA). Zato je logično da je Jovanović zaslužio da vodi tim do kraja sezone,“ izjavio je predsednik kluba Andrej Vedišev.

Četrdesetpetogodišnji Srbin je trenersku karijeru počeo u Partizanu, u kojem je od 2005. do 2010. bio asistent Dušku Vujoševiću, a kao glavni trener crno-belih osvojio je ABA ligu (2011) i po dva trofeja u prvenstvu i Kupu Srbije (2011, 2012). Najsjajnije medalje osvajao je i kao trener mlađih reprezentativnih selekcija Srbije.

https://www.instagram.com/p/BqxeMS0AXRu/