Lovernj: Nisam kao Bogdan, želeo sam da igram sa njim

Košarka 06. sep 201809:27 > 09:29
Izvor: Jonathan Daniel/Getty Images

Francuski centar Žofri Lovernj kaže da je Fenerbahče jedini klub za koji je želeo da igra u Evropi.

Bivši košarkaš Partizana posle tri i po sezone u NBA vraća se na Stari kontinent, pošto je nedavno potpisao dvogodišnji ugovor sa Fenerom. U redove prošlogodišnjeg osvajača Evrolige dolazi iz San Antonio Sparsa.

Želeo sam samo u Fener. Da nije bilo te ponude ostao bih u Sparsima još godinu dana. Odluku sam doneo bez razmišljanja„, izjavio je 26-godišnji Lovernj za klupsku televiziju.

Neizostavna tema razgovora bio je i Bogdan Bogdanović, koji je u Feneru ostavio dubok trag. Lovernj i on su prethodno bili saigrači u Partizanu.

Želeo sam da igramo i ovde zajedno, ali u tom trenutku to nije bilo moguće. Sada sam tu i verujem da ćemo biti uspešni. Mogu da doprinesem ekipi na različite načine. Pokrivam pozicije tri, četiri i pet. Možda nisam perfektan šuter kao Bogdan, ali unapredio sam igru na svim poljima. Videćemo šta će trener Obradović želeti od mene„, zaključio je francuski reprezentativac.

Fener je peti klub u Evropi za Lovernja. Pored Partizana igrao je za Šalon, Valensiju i Himki. U NBA ligi bio je član Oklahoma Siti Tandera, Čikago Bulsa i pomenutih Sparsa.

Pročitajte koliku platu će Francuz imati u Feneru i na koje mesto najplaćenijih košarkaša Evrope ga ona svrstava.