KK CZ: Janković se nije pojavio, Jovanović u Trentu

Košarka 13. avg 201812:35 > 12:37
Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde u ponedeljak su počeli pripreme za novu sezonu, a na prvoj prozivci nije se pojavio Stefan Janković, koji se poslednjih nedelja povezuje sa prelaskom u Partizan.

Crveno-beli su saopštili i da je Nikola Jovanović pozajmljen Trentu. Saigrač u italijanskom klubu će mu biti Nikola Radičević, koji je zajedno sa Jankovićem i njim prošlog leta stigao u klub sa Malog Kalemegdana.

„Stefan Janković, koji ima važeći ugovor sa klubom, nije se pojavio na prozivci i u skladu sa normativnim aktima kluba i ugovorom, sportski direktor kluba je pokrenuo disciplinski postupak. Nikola Jovanović je u dogovoru sa klubom i njegovom agencijom, a u cilju obezbeđenja što veće minutaže, ustupljen u sezoni 2018-2019. Trento, a nakon toga se vraća u Crvenu zvezdu,“ navodi se u saopštenju.

Na prvoj prozivci novog trenera Milana Tomića bili su:

Aleksa Radanov, Stratos Perperoglu, Bili Baron, Nemanja Nenadić, Majkl Odžo, Marko Kešelj, Ognjen Dobrić, Dejan Davidovac, Filip Čović, Majk Cirbes, Boriša Simanić, Dušan Ristić i Branko Lazić.

Priključivanje Muhameda Fajea i Džoa Reglanda dogovoreno je za sredinu nedelje, kada će biti obavljeni neophodni medicinski pregledi i testiranja.

KK Crvena zvezda

Crveno-beli će u Beogradu obaviti celokupne pripreme do početka odigravanja serije prijateljskih utakmica.

Stručni štab KK Crvena zvezda ove godine činiće Milan Tomić (prvi trener), Andrija Gavrilović, Milenko Topić i Saša Kosović (pomoćnici), Aleksandar Lukman (kondicioni trener), Nebojša Ilić (sportski direktor i menadžer prvog tima) i doktori Nebojša Mitrović i Boris Gluščević i fizioterapeut Milorad Ćirić.

Ekipa će tokom ponedeljka i utorka obaviti kompletne medicinske preglede i testiranja, a prvi trening u dvorani ekipa će obaviti u sredu.