Vejd: Ništa od Kine, ako budem igrao – igraću za Hit

Košarka 12. avg 201810:12 > 10:13
Izvor: Brian Babineau / Contributor

Iskusni američki košarkaš Dvejn Vejd istakao je da još ne zna da li će nastaviti sa igračkom karijerom, ali da će, ukoliko bude odlučio da igra i sledeće sezone, to biti u Majami Hitu.

Vejd (36) iza sebe ima 15 NBA sezona, a po isteku prethodne postao je slobodan agent. Od tada je ostavio otvorenom mogućnost da završi profesionalnu karijeru.

Ne znam da li ću igrati, ali ako budem igrao i sledeće sezone biće to u dresu Majamija. Ne postoji šansa da odem negde drugo„, jasan je Vejd.

Prethodnih nedelja pojavila se informacija da bi veteran mogao da se oproba u Kini. Navodno su mu Žeđijang Golden Bulsi nudili trogodišnji ugovor vredan 25 miliona dolara.

U Kini imam veliki brend, bilo bi pametno da odem tamo i dodatno ga ojačam, ali moj sin kreće u srednju školu, tako da moram da uradim ono što je ispravno za porodicu. Za njih je najbolje da ostanu u Majamiju, tako da ću i ja tu biti, bez obzira na to da li ću igrati ili ne„, dodao je Fleš.

Osvajač tri šampionska prstena sa Hitom prošlu sezonu je započeo u Klivlend Kavalirsima, da bi se u finišu vratio u Majami. U sezoni 2016/2017. igrao je za Čikago Bulse.