Kecman u SAD: Pekovića mnogo cene u Minesoti

Košarka 06. mar 201514:36 > 14:36
Izvor: sk

Nekadašnji košarkaš Partizana Dušan Kecman trenutno boravi u Minesoti, u koju je otišao preko svog nekadašnjeg saigrača Nikole Pekovića, a tamo gleda kako se stručno radi u NBA ligi.

Hteo sam da vidim kako se radi u NBA ekipama, pa sam zamolio mog velikog prijatelja Nikolu Pekovića da pita trenera Flipa Sondersa da li mogu da dođem i gledam treninge. Hteo sam da uporedim rad u Evropi sa načinom na koji se radi u NBA. U ovom periodu rad nije naporan, jer je sezona u jeku, a utakmice svaki drugi dan“, napisao je Kecman u pismu dostavljenom agenciji Beta.

Ovaj 37-godišnji penzionisani košarkaš kazao je da je prvo primetio drugačiji odnos trenera i igrača.

„Stalno je prisutna priča, šala… sve se bazira na razmeni mišljenja. Nema striktne discipline kao u Evropi. Svi su uključeni u komunikaciju. Stalno neko nešto govori, daje svoje mišljenje o napadu, odbrani. U Evropi igrači obično ćute dok trener govori. Naravno, trenerova se poštuje„, preneo je Kecman utiske iz NBA.

Kecman i Peković su se zbližili kada su igrali za Partizan, a nekadašnji bek crno-belih kazao je da je centar velika zvezda u Minesoti.

Izuzetno ga poštuju, napravio je sjajne rezultate. To poštovanje često prelazi u obožavanje. Gde god da se pojavi, ljudi ga pozdravljaju, žele da ga nesto pitaju ili se slikaju sa njim. Često komentarisu koliko je snažan. Šteta što ima problema sa povredama, ali sam siguran da će biti još bolji kada to prevaziđe“, naveo je Kecman.

Nekadašnji miljenici navijača Partizana gledali su, naravno, u nedelju utakmicu sa Crvenom zvezdom.

Uh… gledali smo tu utakmicu. Bilo je sjajno. Navijali smo sve vreme. Jako bitna pobeda za Partizan, odlično su odigrali. Jako je bitno za interes srpske košarke da se Partizan i Zvezda ne sretnu u polufinalu ABA lige“, naveo je Kecman.

Ovaj košarkaš će učestvovati u revijalnoj utakmici „Grobari za nas“, koja ima za cilj da sakupi novčanu pomoć za KK Partizan.

Istina je da ću zbog vremenske razlike imati problem da se prilagodim, a, iskreno, nisam ni trenirao neko vreme, ali moram da kažem da se zaista radujem tom meču. Nekoliko dana pričam o tome sa prijateljima i saigračima. Biće sjajno„, rekao je Kecman.