Uništeni murali sa Lebronovim likom u LA

Košarka 22. jul. 201805:18 > 05:33
Podeli:
Izvor: Gregory Shamus/Getty Images

Jedna od najvećih zvezda svetske košarke Lebron Džejms je ovog leta potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 154 miliona dolara sa LA Lejkersima. Ipak, nisu svi u "gradu anđela" srećni zbog njegovog dolaska.

Kada je saopšteno da Lebron Džejms stiže u Lejkerse lokalni umetnici i crtači su rešili da pozdrave njegov dolazak velikim muralima na fasadama u Los Anđelesu. 

Pre nekoliko dana je jedan od njih uništen, pošto su nepoznata lica na njemu napisala „Nije kralj“, „Ne želimo te“ i „3-6“, aludirajući na Džejmsove pobede i poraze u finalima NBA lige. 

Gustavo Zermeno, koji je naslikao mural sa Lebronom, koji u dresu Lejkersa posmatra legende ovog kluba, doživeo je istu sudbinu, ali je umetnik posle vandalskog čina dobio pomoć.

Zermenu je u popravci murala, čija je izrada trajala pet dana, a koji je uništen belom farbom, pomoglo oko 50 slučajnih prolaznika, navijača Lejkersa. 

„Iznenađen sam. Ovo je najpozitivniji potez Lejkersa u poslednjih pet ili šest godina. Zaista je iznenađenje da su ljudi uznemireni zbog Lebrona. Ne razumem to“, rekao je Zermeno