Šaras isključen sa meča iako je Žalgiris vodio +27

Košarka 05. jun 201800:08 > 00:18
Podeli:
Izvor: Euroleague

Temperamentni trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus besneo je na sudije zbog njihovih odluka u meču litvanskog plej-ofa protiv Lijetkabelisa. On je u četvrtoj četvrtini zaradio dve tehničke iako je Žalgiris imao ubedljivo vođstvo.

U utakmici u nedelju Šarunas Jasikevičijus nije uspeo da bude na klupi Žalgirisa do kraja meča. Iako je njegov tim bio ubedljiv protiv Lijetkabelisa u trećem meču u seriji i već je bilo jasno da će čitavo polufinale dobiti 3:0, Šaras je bio veoma nezadovoljan sudijskim odlukama zbog čega je dobio dve tehničke u četvrtoj četvrtini tog meča. 

Žalgiris je u momentu kada je vodio 68:41 ostao bez trenera koji je negodovao zbog faula suđenog Martinasu Sajusu. Šaras Jasikevičijus je meč gledao iz svlačionice, a zelene je do kraja predvodio asistent Darijus Maskolijunas. 

Inače Maskolijunas ima sve tri pobede u situacijama kada je glavni trener Jasikevičijus bio isključivan sa mečeva. Zato je Šaras u šali rekao da je namerno napravio tehničke da bi ekipa sigurno dobila meč pod vođstvom trenera. 

Žalgiris će u finalu litvanske lige igrati protiv Neputanasa ili Lijetuvos Ritasa koji će igrati majstoricu u Viljnusu.