Dončić: Izvinite na izrazu, ali imali smo mu*a

Košarka 20. maj. 201822:38 > 23:05
Podeli:
Izvor: Print screen/SK

Slovenački bek Luka Dončić nastavlja da pomera granice mogućeg kada se govori o uspesima za jednog tinejdžera - osvojio je Evroligu sa madridskim Realom i proglašen je za najkorisnijeg košarkaša na završnom turniru.

Real Madrid je slavio rezultatom 85:80 u sjajnoj atmsoferi u beogradskoj Areni.

Novinare su zanimala neverovatna dostignuća u mladoj karijeri sjajnog Dončića:

„Ja želim da se zabavljam kada igram košarku i o tome mislim svaki put kada sam na terenu“, rekao je 19-godišnji Slovenac.

„Mi svi igramo kao tim – i kada gubimo i kada dobijamo. Ja sam imao veru u svoje saigrače, ali i u navijače kada je bilo teško, a i navijači su verovali u nas, iako su možda neki drugi bili spremni da nas otpišu“, rekao je potencijalni prvi pik NBA drafta 2018. godine.

Dončić se potom obratio i direktno novinarima Sport kluba:

„Nemam reči, neverovatno je biti šampion Evrope drugi put u jednoj sezoni. To je neverovatno za mene, teško je bilo doći dovde, ali mislim da smo zaslužili titulu“, rekao je Dončić aludirajući na titulu prvaka Evrope koju je osvojio sa reprezentacijom Slovenije u septembru 2017. godine u Istanbulu.

„Mislim da je ovo bila naša najbolja utakmica, imali smo i srce i glavu, ali, da izvinete na izrazu imali smo i mu*a, kako se to kaže.“

„Igrali smo jaku obranu, oni imaju neverovatan napad, a mi smo igrali neverovatnu odbranu. Drago mi je da je to bilo u baš u Beogradu. Tu su svi došli da me vide – i majka i baka i devojka, svima hvala sto su me podržali. Hvala svima u Areni, onima ispred televizora, hvala svima što su me podržali.“