Gudurino "rekao sam ti", tiho-tiše-Hajns, Daddy‘s home

Košarka 19. maj. 201809:00
Podeli:
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Džejms Naneli nije bio nasmejan tokom davanja intervjua uprkos pobedi svog Fenerbahčea, možda zato što on nije odigrao baš najbolje. Ali zenice su mu se raširile kada sam spomenuo ime Bobija Diksona: “Čoveče“, nasmejao se, “To je ono što on radi – bum, bum, bum, koš, koš, koš“.

I zaista je bilo tako, Dikson je već izgradio reputaciju čoveka koji može da se “zapali“ u trenutku, a pritom ga velike utakmice samo inspirišu. To je ubistvena kombinacija, pa i sa 35 godina. Dikson, ili Ali Muhamed ako vam je draže, Žalgirisu je ubacio 19 poena za 12 minuta, od toga 14 u poslednjih 11 minuta, i samostalno je odbio nalet žilavog Žalgirisa.

Tim iz Kaunasa prišao je na -2 na krilima Pengosa, koji je jedini u kontinuitetu mučio odbranu Fenera, ali je Dikson zaređao sa ulazima i trojkama iz teških pozicija, da bi neizvesnost na kraju izostala – 76:67.

Fener je timski odigrao odbranu kao iz udžbenika. Od starta su kod sudija namentuli čvrstu igru sa mnogo kontatka, u tom smislu prednjačio je Kalinić, a komunikacija je bila idealna jer na rotacijama i preuzimanjima niko nije kasnio. Gledajući parket, sticao se utisak da igračima Žalgirisa nedostaje vazduh, toliko ih je čvrsto obgrlio Fenerov udav od odbrane.

Ostatak teksta, pročitajte OVDE.