Fajnal for: Navijači prave sjajnu atmosferu na Kalemegdanu

Podeli:
Izvor: N1

Beograd je domaćin Fajnal fora košarkaške Evrolige, zbog čega je u glavni grad Srbije stiglo oko 12.000 stranih turista-navijača iz Rusije, Litvanije, Španije i Turske.

Polufinalne utakmice igraju se večeras u beogradskoj “Štark areni“, a jutros je otvorena i fan zona na Kalemegdanu.

Tradicionalno, fan zona privlači hiljade ljubitelja košarke, koji tokom tri dana Fajnal fora učestvuju u brojnim igrama, izložbama i zanimljivim nastupima.

Razne aktivnosti trajaće barem 12 sati svakog od tri dana takmičenja. Prethodnih godina, fan zone su se nalazile na Trafalgar skveru u Londonu, ispred Duoma u Milanu i na Aleksanderplacu u Berlinu.

“Mislim da Beograd baš voli košarku i veoma je kul što je fan zona smeštena u dvorcu, atmosfera je baš dobra”, rekao je za N1 jedan navijač moskovskog CSKA.

“Stigle smo pre sat vremena iz Istanbula i zaista je lepo! Super je vreme, ima mnogo prirode”, utisak je navijačica turskog Fenerbahčea.

“Iz Španije sam i nadam se da će da pobedi Real Madrid! Najbolji su”, rekao nam je jedan španski navijač.

Veselo je i van zidina Tvrđave, pa se brojni navijači učesnika finalnog turnira mogu videti na ulicama i u lokalima u centru Beograda.

Najviše ima navijača turskog kluba Fenerbahče, obučenih u žuto, dok su posle njih najbrojnije pristalice litvanskog Žalgirisa.

Atmosfera u centru Beograda je raspevana, a incidenti nisu primećeni uprkos povremenim međusobnim dobacivanjem.

Završni turnir Evrolige počeće večeras u Areni, gde će se igrati polufinalne utakmice.

Detalje ima reporterka N1 Maja Đurić:

Sastaće se Fenerbahče i Žalgiris od 18.00, odnosno Real Madrid i CSKA Moskva od 21.00. Finale i utakmica za treće mesto igraće se u nedelju.

Prenose svih mečeva možete pratiti uživo na Sportklubu.