"Lebron je prinuđen da bude heroj"

Košarka 18. maj. 201808:50 > 08:50
Podeli:
Izvor: Kevin C. Cox, Getty Images Sport

Košarkaš Klivlenda Džej Ar Smit ocenio je da on i njegovi saigrači moraju da pomognu Lebronu Džejmsu ukoliko žele da ostavre bolji rezultat u finalnoj seriji Istočne konferencije, u kojoj gube sa 2:0 od Bostona.

Lebron je postigao 42 poena uz tripl dabl u drugoj utakmici finala, ali ni to nije bilo dovoljno Kavsima da upišu povedu protiv Seltiksa.

„Moramo da budemo bolji. Igramo presporo. Lebron je primoran da preuzme ulogu heroja, što znači da će često da šutira, ali često i promašuje. To je teško, pogotovo u finalu Istočne kongerencije. Moramo da mu pomognemo, a istovremeno treba da stvaramo šanse kako bi on imao poverenja u nas, dodao nam loptu da možemo i mi nešto da odigramo. Moramo da mu pomognemo, ali i on mora da pomogne nama“, ocenio je Smit, koji u proseku beleži samo 2 poena u finalnoj seriji, sa samo 12.5 procenata uspešnosti u šutu.

„Ekipa je promenjena i moramo svemu da pristupimo kao da je nvovo. Jezgro je isto, ali istovremeno je sve drugačije. Moramo tako i da mu prostupimo. Nažalost, ne možemo mnogo da se oslonimo na sve to. Samo nas je četvorica od 15“, podsetio je Smit da su samo on, Džejm, Lav i Tompson bili deo šampionske generacije.

Prvi meč u Klivlendu, a treći u seriji, na programu je u nedelju ujutru