Džikić: Uradili smo ono zašto smo došli…

Košarka 10. apr. 201820:47 > 20:51
Podeli:
Izvor: Saša Ozmo

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić kaže da nije zadovoljan realizacijom pod obručem u porazu od Crvene zvezde 69:59 u drugom meču finalne serije ABA lige.

Generalno ne mogu da budem nezadovoljan, uradili smo ono po šta smo došli. Imali smo i sada svoje šanse, ali nisam zadovoljan realizacijom ispod samog koša, niko na poziciji pet nije bio dovoljno konkretan, a drugo, veliki broj bekova Zvezde je imao skokove u napadu… Zvezda je bila čvršća, trebalo je da igramo pametnije. Imamo nekoliko igrača koji imaju problema. Samo neozbiljni su očekivali 3-0 za jedan ili za drugi tim„, rekao je Džikić i dodao:

Vrlo je jednostavno, problemi na niskom postu se ne dešavaju kada se lopta primi, mora da se spreči to, oni su brži i treba to da koriste. Nisam zadovoljan kako su i Lesor i Bjelica primali loptu, moramo bolje da se borimo za poziciju. Očekivali smo ovakvu utakmicu, nema velike mudrosti – očekivali smo da će Ročesti da bude nosilac, da će da napadnu dole, a mislim da ćemo mi neke stvari bolje da radimo u Podgorici„.

Na molbu da pojasni koji igrači su fizički u problemu, Džikić je odgovorio:

Ne mogu sada da govorim o tome, Zvezda će to iskoristiti. Kad se završi sezona, pričaćemo“.

Zvezda je odigrala nešto drugačije u odbrani nego u prvom meču.

Oni su preuzimali lagano u prvoj utakmici, danas samo kad moraju, ali naš protok lopte mora da bude bolji. Da smo bili konkretniji u reketu, Barović i Nikolić, verovatno bi bio drugi rezultat. Trideset i osam minuta igralo se na jednu loptu„, zaključio je Džikić.

Treća utakmica igra se u petak u Podgorici od 20.00, a četvrta dan kasnije od 21.00.