Šaras Barcokasu: Mislio sam da se treneri više poštuju

Košarka 10. feb 201812:09 > 12:11
Podeli:
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Trener Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus je posle poraza od Himkija na domaćem terenu u 22. kolu Evrolige prokomentarisao način igre svoje ekipe, ali i kratak razgovor sa trenerom protivničkog tima Jorgosom Barcokasom.

Žalgiris je bolje otvorio meč i posle prve četvrtine vodio sa 11 poena, ali je na poluvremenu ta predost bila samo jedan poen. U drugom poluvremenu je Himki zaigrao agresivnije i u odbrani i u napadu i to je Barcokasovom timu donelo pobedu.

Nakon poslednjeg zvuka sirene Šaras i Barcokas su razmenili nekoliko rečenica, a na konferenciji posle meča obojica su imali šta da dodaju.

Pitajte Šarasa šta mi je rekao, možda neće hteti da vam odgovori na to. Morali smo da šutnemo u poslednjem momentu, to svi rade. Ako poznajete pravila u Evroligi, onda znate da se svaki koš računa„, rekao je Barcoksa.

Jasikevičijus nije detaljno objasnio šta je rekao Barcokasu posle meča, ali je nagovestio o čemu su razgovarali.

Nije bilo govora o njihovom poslednjem šutu. Neću vam reći ništa, rekao sam njemu šta sam želeo. Nov sam u trenerskoj profesiji, mislio sam da su tu stvari malo drugačije. Očekivao sam da treneri više poštuju jedni druge„, objasnio je Jasikevičijus.