Vlasnik Panatinaikosa vređao Željka Obradovića

Košarka 21. jan 201821:06 > 21:11
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Dimitrisu Janakopulosu, vlasniku Panatinaikosa, očigledno ništa nije sveto, a poslednjim javnim ispadom na društvenoj mreži definitivno je sebe obeležio kao neprimerenog i nedovoljno vaspitanog vlasnika jednog košarkaškog giganta.

Čovek koji je 2012. nasledio PAO od oca Pavlosa i strica Tanasisa, okomio se na Željka Obradovića, stručnjaka koji je „zelene“ i vinuo u košarkašku orbitu omogućivši im pet, od ukupno šest titula evropskog šampiona, 11 nacionalnih titula i sedam domaćih kupova, i to zbog poraza u poslednjem međusobnom susretu sa Fenerbahčeom u Istanbulu.

Da je Obradović 2012. doneo pravu odluku da napusti Panatinaikos i tako ne dozvoli sebi da uopšte polemiše o košarci sa novim vlasnikom Dimitrisom Janakopulosom, potvrđeno je i posle poslednje objave čoveka koji je pre preuzimanja „zelenih“ doživeo fijasko kao većinski vlasnik češke Sparte.

Mladi milioner rugao se Obradoviću poredeći ga sa patlidžanom i tako nepristojno aludirajući na boju lica koju najtrofejniji trener Evrope svih vremena dobije pod stresom, u trenucima kada vodi napete utakmice: „Pre dve nedelje kada je Fener (koji poštujem kao klub) izgubio meč, postavio sam patlidžan na lice vašeg trenera koga mrzim iz poznatih razloga. Patlidžan je ljubičaste boje i u Grčkoj se to kaže melicani što u bukvalnom prevodu znači ljubičasto. To ni na koji način nije uvreda za vaš tim…“, obratio se Janakopulis navijačima Fenerbahčea, koji su besneli zbog načina na koji se Dimitris ophodio prema njihovom sadašnjem treneru.

„To je šala koja postoji u Grčkoj za boju lica koju vaš trener ima kada je ljut ili uznemiren. Video sam da ste pre nekoliko dana posle pobede protiv Panatinaikosa postavljali patlidžane. Ovo sam prihvatio kao deo sportskog humora“, napisao je Janakopulos.

Ipak, ovo objašnjenje nije poslužilo smirivanju strasti, a kada su najratoborniji među navijačima Fenera pomenuli Janakopulosovu porodicu, usledila je i pretnja: „Košarka je sport, a ne rat! Ali budite sigurni… sledeći koji bude komentarisao moju porodicu, doći ću u vašu kuću u Turskoj i… Nadam se da sam bio jasan“, bio je vulgaran Janakopulos, da bi bilo krajnje nepristojno prevesti ono što je napisao posle veznika, a pre tri tačke.

„Nikada nećete biti kao Panatinaikos. Kralj evropske košarke“, završio je Dimitris, postavivši sliku na kojoj drži ogroman patlidžan, prenosi Danas.