Čović: Ne bežimo od pojačanja, ABA 2 dobar potez

Košarka 04. jan. 201816:50 > 16:53
Podeli:
Izvor: KK Crvena zvezda

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović govorio u intervjuu za crnogorsku agenciju MINA o aktuelnoj sezoni crveno-belih, ali i iz ugla funkcije predsednika ABA lige, koju će Čović obavljati do kraja sezone.

  „U novu sezonu smo ušlli sa novim stručnim štabom i 11 novih igrača, imali smo hrabrosti koja je dala rezultate. Zbog svega toga sam veoma zadovoljan u oba takmičenja – Evroligi i ABA ligi. Sportsku ambiciju smo uvek imali, trudićemo se da uđemo u Top 8, ali treba biti realan. Ako Crvena zvezda ima takav budžet kakav ima, onda ne treba očekivati i tražiti od nas nemoguće“, rekao je Čović.

On je naglasio i da je ponosan što je Crvena zvezda već pet godina u evroligaškom društvu.

„Pre dve sezone smo ušli u Top 8, a prošli zvanično bili deveti u najjačoj ligi Evrope“.

Ćović je govorio i o potencijalnim pojačanjima u nastavku sezone.

„Nismo bežali ranije od te prakse, ukoliko se ukazivala prilika za takav potez, da pojačamo kvalitet ekipe. Ne raspolažemo velikim finansijskim sredstvima, tako da su nam i u tom delu ograničene mogućnosti, ali uspevamo da nađemo rešenje jer radimo vredno i pokazali smo da znamo ovaj posao“, objasnio je predsednik kluba sa Malog Kalemegdana.

Čović je iz ugla predsednika ABA lige naglasio da mu se ne dopadaju neki „pokušaji formiranja i forsiranja određenih teorija zavere zasnovanih na paranoji”.

„Dugo sam u košarci, pa znam da ovakav pokušaj kreiranja ambijenta obično dolazi sa klupe, kao vrsta izgovora za neki neuspeh. Ali, opasno je kada se takve stvari „preliju” na uprave klubova. Pa onda pričamo o sudijskim trojkama, menadžmentu lige, višim interesima, vraćanju nacionanih ključeva i slično. No, i po tom pitanju sam optimista jer se nadam da se nećemo vraćati unazad u vremena Sidra. Generalno, sam i pored svega veoma zadovoljan”, kazao je Čović.

On je istakao da se osnivanje ABA druge lige već posle 12 odigranih kola pokazao kao opravdan potez.

„Apsolutno opravdan! Osnovni cilj je bio da oživimo neke košarkaške centre u regionu i pojačamo podršku nekim klubovima i sredinama koje žele da ulažu u taj sport, poput Primorske, Vršca, Borca, Teoda, Splita, Bosne. Utakmice su solidno posećene, ima puno dobrih utakmica. Finansijska konstrukcija i novac za drugu ABA ligu su obezbeđeni, a teškoće koje imaju pojedini klubovi poput Ohrida ili Bosne, govore zapravo koliko je teško doći do novca za košarku u regionu i koliko je zapravo i ta liga bila potrebna”, kazao je Čović