Jasikevičijus: Ne dobijamo poštovanje kakvo zaslužujemo

Košarka 01. dec 201709:01 > 09:05
Podeli:
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

Strateg Žalgirisa Šarunas Jasikevičijus u razgovoru sa medijima posle poraza svoje ekipe od Makabija iz Tel Aviva (81:74) apostrofirao je sjajnu igru Norisa Kola, ali i izrazio nezadovoljstvo sudijskim kriterijumom i odnosom prema njegovim igračima.

Jasikevičijus je istakao da je pre početka meča osećao veći strah od toga kako će se igrači Žalgirisa snaći na vrućem gostovanju u sjajnoj atmosferi, nego kako će odgovoriti košarkaškim zadacima i suprotstaviti se rivalu na terenu. I bio je u pravu.

Drugih 20 minuta su putokaz ka tome kako bi trebalo da igramo. U Tel Avivu nije lako dostići bilo kakav zaostatak, a kamoli 16 poena minusa, međutim raduje što smo bili blizu i što smo se vratili u igru. Imali smo problem jer smo izabrali da rizikujemo šut Norisa Kola, a on je večeras bio fantastičan“, rekao je Jasikevičijus.

Ipak, Šaras je apostrofirao i druge aspekte koji su doveli do poraza, među njima i razliku u čvrstini ekipa od početka do kraja utakmice.

Makabi je bio mnogo čvršći, a takav razvoj situacije delom je posledica i sudijskog kriterijuma. Ako pogledate koja ekipa je izvela koliko slobodnih bacanja primetićete nesrazmerne podatke. Smatram da nismo dobili poštovanje koje zaslužujemo kao tim. Nismo ništa manje vredni od protivnika. Imate primer Erona Vajta koji je pet puta pokušao da zakuca i nije dobio nijedan faul u tih pet situacija. E to je poštovanje i nepoštovanje„, zaključio je Šaras.

Domaćin je na tom meču izveo 31 slobodno bacanje dok je tim iz Kaunasa imao svega 9 prilika sa linije „penala. Makabi se nalazi na petom mestu sa skorom 6-4, dok je Žalgiris osmi uz pet pobeda i pet poraza.