Zašto se Itudis izvinio Klajbernu?

Košarka 13. okt. 201700:39 > 00:43
Podeli:
Izvor: Turkish Airlines EuroLeague

trener moskovskog CSKA Dimitris Itudis posle meča sa Olimpijom iz Milana izvinio se svom igraču Vilu Klajbernu jer je na terenu proveo 37 minuta.

„Armejci“ su se mučili na startu Evrolige, ali su uspeli da se vrate posle minus 14 i upišu trijumf pred svojim navijačima 93:84.

„Mnogo smo igrali sa „malom“ petorkom i želim da se izvinim Vilu Klajbernu koji je danas bio prisiljen da na terenu provede gotovo svih 40 minuta“, rekao je grčki trener i iznenadio prisutne novinare.

„Vil je bio pravi „iks faktor“ za nas, izgledao je vrlo dobro na „četvorci“ zbog njegove brze tranzicije iz napada u odbranu i igri na postu“.

Itudis ne voli da izdvaja pojedince, ali ovoga puta je napravio izuzetak.

„Nije moj manir, ali moram to da učinim zbog vremena koje je Vil proveo u igri“.

Grčki trener nije bio najzadovoljniji izdanjem svog tima, a istakao je da trijumf protiv Milaneza ima veliku važnost.

„CSKA nije jedini u Evroligi. U ovom takmičenju je 16 najboljih timova u Evropi, svi su vrlo motivisani i svi žele da budu u prvih osam. Imamo vrlo jake konkurente, a pobeda protiv Olimpije ima dvostruki znajač s obzirom na to kako smo počeli utakmicu. Jasno je da moramo mnogo da radimo. Novajlije se navikavaju na tim, a ako nastave da rade na isti način onda nas očekuje srećan završetak“, dodao je Itudis.