Jović: Sale mi je pružio ruku i rekao "to je to"

Košarka 18. sep 201718:32 > 18:36
Podeli:
Izvor: fiba.basketball

Plejmejker reprezentacije Srbije Stefan Jović kaže da mu je veoma krivo što nije mogao da bude potpuno spreman za finale Evropskog prvenstva sa Slovenijom.

Orlovi su poraženi sa 93:85, a Jović je zbog povrede zgloba igrao samo 15 minuta.

“Dali smo sve od sebe, sve što smo imali smo ostavili na terenu, ali Slovenci su odigrali besprekoran turnir od prvog do poslednjeg minuta – pružili smo im ruku i to je to“, počeo je Jović.

Plej Srbije povredio se u polufinalu sa Rusijom, a nije pomoglo ni sve što je Jović radio do finala.

“Kada sam pogledao snimak, video sam da sam nezgodno oslonio o nogu Kurbanova, to se uvek dešava od umora. Novak Đoković se uključio u celu tu priču, hvala mu do neba, iz Beograda su došli ljudi da pomognu u rehabilitaciji i oko svih stvari koje sam radio na svoju odgovornost kako bih bio u timu. Ipak, svakim minutom bilo je sve gore. Kada sam poslednji put izašao, Sale mi je pružio ruku i rekao: ‘To je to za danas“.

Uprkos velikom rezultatu, Jović kaže da ostaje gorak ukus zbog poraza u finalu.

“Da ne govorim ponovo koliko je igrača nedostajalo i šta se sve dešavalo, ali žalimo što bar za finale nismo bili zdravi – i Laza i ja, imali bismo igrača u rotaciji više i samim time agresivniju odbranu, što nam je naročito bilo potrebno za takvu utakmicu. Nisam mogao takav da odgovorim Dragiću, krivo mi je, mislim da bi sve bilo drugačije da smo bili zdravi“, zaključio je plej Bajerna.