CZ: Od Aranitovića 100.000 evra; Todorić: Nismo platili

Košarka 09. avg. 201715:27 > 19:33
Podeli:
Izvor: KK Crvena zvezda

Pošto je KK Partizan objavio da je potpisan trogodišnji ugovor sa Aleksandrom Aranitovićem usledilo je zvanično saopštenje večitog rivala Crvene zvezde.

– KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost u cilju sprečavanja bilo kakvih spekulacija, i zlonamernih komentara koji bi mogli da uslede, da se odriče bilo kakvih prava i ugovora igrača Aleksandra Aranitovića.

Jedan od osnovnih postulata funkcionisanja ovog kluba i preporuka dolaska u KK Crvena zvezda mts, su osim igračkih, i ljudski kvaliteti.

Kroz ovaj transfer KK Crvena zvezda mts će prihodovati 100 hiljada eura, što smatramo još jednim dobrim poslom za naš klub.

Verujući da je za razvoj takvog talenta, nakon zapaženih nastupa u juniorskoj konkurenciji, najbolja solucija nastup u seniorskoj košarci, klub je poslao Aleksandra Aranitovića u ekipu Mega Leksa u kome bi imao minutažu i sakupljao neophodno iskustvo. Nažalost, Aranitović je doživeo tešku povredu prednjih ukrštenih ligamenata kolena.

KK Crvena zvezda mts je u narednom periodu učinio sve, da pomogne ovom igraču da se oporavi i vrati na teren. Odustali smo i od osnovnog plana da se teška operacija obavi u Beogradu pod nadzorom iskusnih i proverenih lekara, i na zahtev oca Aleksandra Aranitovića, koji je očigledno sklon hazarderskim potezima, o čemu mogu da posvedoće i brojni treneri u klubu, platili operaciju u Nemačkoj.

Koliko je taj potez bio pravi, govori i dalji sled događaja, i nova povreda Aranitovića nakon osam meseci, iako se u potpunosti pridržavao procedure lekara koji su ga operisali u Nemačkoj.

Bez obzira što smo uvereni da bi KK Crvena zvezda mts mogao da spreči njegov odlazak iz kluba, sama namera i nezainteresovanost Aleksandra Aranitovića za klub, posle svega što je učinjeno za njega, precrtali su ga iz bilo kakvih daljih planova KK Crvena zvezda mts.

Aleksandru Aranitoviću, kao i klubu koji ima dugu istoriju ovakvog „skautinga“ i „pronalaženja“ igrača koji su kasnije napravili „ozbiljne“ karijere, želimo svu sreću u ovoj eventualnoj zajedničkoj saradnji… – glasi u saopštenju crveno-belih.

Todorić: Ništa nismo platili

Sportski direktor Partizana Dragan Todorić demantovao je večitog rivala.

„Uzeli smo ga kao slobodnog igrača i nismo platili ništa za njega. A ne znam kakav je sporazum između njega i Crvene zvezde. Aranitović je trebalo da ide na arbitražu, a znam da su napravili neki sporazum pre toga jer do arbitraže nije došlo“, rekao je Todorić za „Mocartsport“ i najavio još dolazaka u Humsku.

„Razgovaramo sa Markom Čakarevićem, važno je da sredimo neke odnose od ranije. Nadam se da ćemo to uspešno završiti i da će on uskoro opet postati igrač Partizana. Postoji opcija da dođe još neki stranac, jer nam i dalje nedostaje mnogo igrača. Naravno, sve je uslovljeno našom finansijskom situacijom“.