NBA menja raspored da se zvezde ne bi odmarale

Košarka 09. avg. 201707:46 > 07:47
Podeli:
Izvor: Ezra Shaw/Getty Images

Čelnici NBA lige odlučili su da promene raspored za narednu sezonu da bi sprečili najbolje igrače da se odmaraju tokom utakmica regularnog dela sezone, prenosi ESPN. Do tih promena će i da bi košarkaši ostali zdravi tokom naporne sezone.

Prošle sezone je tema odmaranja igrača bila povod za brojne polemike. Tema se našla u centru pažnje posebno kada Stef Kari, Klej Tompson, Drejmond Grin i Andre Igudala nisu igrali za Golden Stejt Voriorse protiv San Antonio Sparsa na utakmici koja je išla u udarnom terminu u Sjedinjenim Državama u martu. Klivlend Kavalirsi su učinili isto samo nedelju dana kasnije, kada Kajri Irving, Lebron Džejms i Kevin Lav nisu igrali protiv Los Anđeles Lejkersa.

Raspored utakmica bi trebalo da bude proširen naredne nedelje, pa će sezona početi nešto ranije u oktobru nego što je bio slučaj ranijih sezona, da bi bilo većih razmaka između utakmica. Uz to, jasno je da će te promene biti u korist igrača. Najjača liga na svetu je u potpunosti ukinula igranje četiri utakmice za pet dana, kao i 18 u mesec dana. Timovi će takođe igrati pet utakmica za sedam dana upola manje nego što je slučaj bio prošle sezone.

Takođe, ukinuto je 40 utakmica koje su se igrale za dan za danom i svi timovi će imati manji broj takvih nizova. Smanjen je i broj putovanja na samo jednu utakmicu za 17 odsto, što znači da će takvih slučajeva biti 11 puta tokom sezone. S druge strane, biće povećan broj utakmica tokom vikenda, što je ranije izbegavala jer se tada igra NFL. Ukupno je dodato 19 mečeva u odnosu na prošlu sezonu, a većina će biti igrano subotom.

Raspored utakmica će biti kompletiran ove nedelje, pa se očekuje da će uskoro biti i objavljen.