Alimpijević: Nećemo da žurimo, još dva do tri pojačanja

Košarka 07. avg. 201714:17 > 14:23
Podeli:
Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaški klub Crvena zvezda pretrpeo je brojne promene tokom leta, ali ciljevi i ambicije kluba nepromenjeni su u odnosu na period kada je ekipu vodio Dejan Radonjić. To je u intervjuu za zavanični sajt kluba potvrdio i novi trener crveno-belih Dušan Alimpijević.

Aktuelni šampion Srbije i Jadrana otpočeo je pripremame za novu sezonu, a nakon burnog perioda na Malom Kalemegdanu, javnost najviše interesuje kako će na kraju izgledati tim crveno-belih.

„Crvena zvezda ne kreće ispočetka, ovo je novi ciklus sa mladim igračima, kojima će trebati vremena da dosegnu formu. Svi su zaista u zavidnoj fizičkoj formi za ovaj period godine. Prve reakcije su pozitivne. Glavni, najteži posao je bilo povećavanje baze srpskih igrača. Mislim da smo to uradili jako dobro. Od stranih pojačanja, tu je Džejms Feldin i u zavisnosti od potreba tima ćemo videti koliko će još pojačanja biti. Neće biti manje od dva i više od tri. U svakom slučaju, mislim da imamo mladu ekipu kojom smo zadovoljni i ne treba da žurimo i donosimo ishitrene odluke“, rekao je Alimpijević


On je ranije za Sport klub rekao da navijači ne treba da se plaše za narednu sezonu. To je potvrdio definišući ciljeve kluba za narednu sezonu.

„Naš prioritet jeste ABA liga, zbog težine i značaja, odnosno plasmana u Evroligu, zatim nacionalno prvenstvo i kup. Naravno, u Evroligi, što navijače Zvezde i najviše interesuje, sigurno ćemo u narednom periodu imati motiva da budemo što bolji i da u svakoj utakmici budemo svesni značaja koji ima Crvena zvezda“, istakao je mladi stručnjak.

Na kraju je govorio i o pritisku koji donosi klupa Crvene zvezdze.

„Pritisak postoji samo prema ljudima koji su nam omogućili sve ovo. Zna se šta je Zvezda i koja su očekivanja. U trenerskom poslu pritisak uvek postoji i zavisi samo koliki je on. U Zvezdi je najveći mogući, ali smo mi spremni na to“, zaključio je Alimpijević.