Pop: Sjajna prva sezona Sparsa bez Dankana

Košarka 24. maj 201713:41 > 14:02
Podeli:
Izvor: Sean M. Haffey, Getty Images

Trener San Antonio Sparsa Greg Popović je istakao da je iza njegovog tima odlična sezona, iako se prolazi kroz period tranzicije posle penzionisanja legendarnog centra Tima Dankana.

„Zaista sam srećan zbog celog tima. Na kraju od 30 ekipa samo jedna je zadovoljna. Na kraju dana uvek je neko drugi tužan. Samo treba imati malo mozga pa staviti stvari u perspektivu. Za prvu godinu bez Dankanovog liderstva, sa mnoštvom novih igrača, uspeli smo da pobedimo na 61 utakmici u sezoni, a bili smo sve bolji kako je plej-of odmicao. Dobro smo počeli i u prvoj utakmici protiv Golden Stejta, ali nismo imali sreće, a to se svima događa nekada. Ali kada pogledam šta su igrači ostvarili, mogu samo da im odam priznanje“, istakao je Popović.

Izvor : Ronald Cortes/Getty Images

San Antonio je poražen u finalu „Zapada“ od Golden Stejta sa 4:0, a situacija bi sigurno bila drugačija da se u prvom meču nije povredio Kavaj Lenard, dok su takođe zbog povreda odsustvovali i Toni Parker i Dejvid Li. 

„Videli smo kako povrede uništavaju protivnike, ali ne i da se nama to događa. Ali to se dešava. Ponekad deluje nepravedno, jer se cele sezone borite da dođete u poziciju za titulu. Onda izgubite dva ključna igrača na koja ste se tako dugo oslanjali – to može da bude dobar test da biste videli od kakvog ‘materijala’ je ekipa“, dodao je Manu Đinobili, koji još nije odlučio da li će nastaviti sa aktivnim igranjem, ili će okačiti patike o klin.

Golden Stejt Voriorsi su prošli u veliko NBA finale, dok se na „Istoku“ još uvek igra finale konferencije, a Klivlend protiv Bostona vodi sa 3:1.