Kažnjeni Dinamik, Partizan i Crvena zvezda

Košarka 04. maj 201722:16 > 22:18
Podeli:
Izvor: KK Dynamic Nebojša Bogojević Čarli

Košarkaški klub Dinamik kažnjen je sa 192.000 dinara zbog incidenta na utakmici četvrtog kola Super lige Srbije protiv FMP, saopšteno je iz Košarkaške lige Srbije.

Dinamik je sa 12.000 dinara kažnjen zbog dosuđene tehničke greške klupi na meču sa FMP, dok je trener Miroslav Nikolić kažnjen zbog istog prekršaja sa 36.000 dinara.

Nikolić je zbog nesporskog ponašanja i vređenja sudije Marka Jurasa posle iskuljučenja kažnjen sa 72.000 dinara. Ista novčana kana izrečena je i predsedniku Dinamika zbog vređanja službenih lica na ovoj utakmici.

Istom odlukom Košarkaške lige Srbije kažnjen je i Aleksandar Džikić, trener Partizana, kao i Stefan Birčević, sa po 12.000 dinara zbog dosuđene tehničke greške na meču protiv Spartaka.

Crvena zvezda je kažnjena sa 36.000 dinara zbog, kako je navedeno, nekulturnog ponašanja gledalaca, na meču sa Mega Leksom.

Delegat Dragan Štetin suspendovan je na jednu utakmicu zbog toga što nije uzeo izjevu trenera Dinamika protiv koga je sudija podneo prijavu zbog vređanja.