Šarićev dabl-dabl, pobede Filadelfije i Indijane

Košarka 25. feb 201703:38 > 03:48
Podeli:
Izvor: Getty Images/Mitchell Leff

U noći između petka i subote u NBA ligi, u prvom meču koji je završen Indijana je slavila protiv Memfisa, dok je desetak minuta kasnije pobedu upisala i Filadelfija u duelu protiv Vašingtona.

Indijana je slavila protiv Memfisa 102:92.

Nakon prve četvrtine u kojoj je blagu prednost imala gostujuća ekipa, Pejsersi su zaigrali značajno bolje i napravili u drugoj i trećoj deonici dovoljnu prednost da bi imali luksuz da slave i pord toga što su u četvrtoj četvrtini ubacili samo 13 poena.

Do 30. pobede u sezoni kojom je prekinut niz neugodnih poraza, Indijanu su vodila šestorica igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikaniji je bio Sidžej Majls sa 17 poena. Jedan poen manje upisao je Monta Elis, 12 je dodao Majls Tarner a po 10 su postigli Tadeus Jang, Džef Tig i Levoj Alen. Tig i Alen zabeležili su dabl-dabl učinke (Tig je imao i 10 asistencija, dok je Alen upisao 10 skokova).

U ekipi Memfisa, najbolji su bili Troj Denijels sa 13 i Mark Gasol sa 12 poena. Po jedan poen manje od Gasola imali su Toni Alen, Vins Karetr i Zak Rendolf dok je Majk Konli meč završio sa 10 poena.

Filadelfija je bila bolja od Vašingtona sa 120:112. Interesantno, na oba meča je na poluvremenu rezultat bio identičan 61:49 za ekipe koje su bile domaćini.

Twitter Embed Code

Za dva poena je nakon prve četvrtine bolji bio Vašington, ali je domaćin uspeo da nadoknadi taj mali zaostatak u nastavku. I više od toga, do kraja meča su imali konstantno vođstvo i tako stigli do 22. poebede u sezoni iako su sebi prilično zakomplikovali stvari u završnici.

Čak sedmorica igrača u pobedničkoj ekipi imala su dvocifren učinak, a trojica su meč završila sa dabl-dabl učinkom. Najefikasniji je bio Robert Kovington sa 25 poena i 11 skokova, dok je odličnu partiju pružio i Dario Šarić koji je sa 20 poena „vezao“ i 11 skokova za dabl-dabl veče. Džerald Henderson imao je 20 poena, a Ričard Holms je zabeležio dabl-dabl sa 12 poena i 10 skokova. Po 11 su dodali Džalil Okafor i Nik Stauskas, a dvocifren je bio i Tidžej Mekkonel sa 10 poena.

U ekipi Vizardsa briljirao je Bredli Bil sa 40 poena, 29 je uz 14 asistencija dodao Don Vol. Markif Moris završio je meč sa 14 poena, a dabl-dabl je sa po 11 poena i skokova zabeležio i Marsin Gortat.