Milojević: Velika razlika; Muta: Igrači za 3, 4 godine

Košarka 17. feb 201719:38 > 19:39
Izvor: KSS

Trener Mega Leksa Dejan Milojević posle pobede nad Dinamikom i plasmana u polufinale Kupa Radivoja Koraća rekao je da je štedeo igrače koliko je mogao.

Mega je savladala lidera Košarkaške lige Srbije sa 84:57 i u borbi za ulazak u finale će se sastati sa Partizanom ili Dunavom iz Starih Banovaca.

Ovo je prvi korak od tri koja treba da napravimo da bismo osvojili Kup. Štedeo sam koliko sam mogao glavne igrače jer je razlika u kvalitetu evidentna„, rekao je Milojević koji zbog stomačnog gripa nije mogao da računa na Radeta Zagorca, dok se u prvoj četvrtini povredio Nikola Rebić.

Dobro jem nije ništa strašno. Uplašio sam se kada sam video pad. Prve prognoze su obećavajuće, ali ćemo videti. Zagorac je povraćao dva dana, dobio je neko trovanje. Pokušavamo da ga osposobimo za sutra. Stalno mučimo muku sa bolestima i povredama„.

Milojević očekuje Partizan u polufinalu i kako je rekao pobedu.

Iznenađenja su moguće. Pobeda bi bila veliko iznenađenje jer je Partizan u veoma dobroj formi. Gledaćemo da im se isprečimo na putu„, dodao je Milojević i pomoćnom treneru Veselinu Petroviću čestitao rođenje sina.

Trener Dinamika Miroslav Nikolić istakao je evidentnu razliku između ekipa iz ABA lige i srpskog prvenstva.

„Postojimo samo dve godine i mnogo toga smo uradili. Velika, ogromna je razlika između klubova iz Jadranske lige i Košarkaške lige Srbije. Veliki uspeh bi bio da uđemo u Superligu ove sezone„, rekao je Nikolić.

Muta je dodao da Dinamik dovodi igrače koji ne mogu da igraju u Crvenoj zvezdi i Partizanu

Ovo su profesionalne ekipe. Mega ima manje ime od Zvezde i Partizana, ali je prava ekipa. Nismo imali šta da tražimo protiv nje. Ovi igrači moraju da preleže dečje boginje. Biće tu igrača za tri-četiri godine. Može čovek da bude ljut i sve, ali idemo dalje„, rekao je Nikolić.

u drugom polufinalu sastaće se Crvena zvezda i FMP u 17 časova.