Vujošević:Partizan mi ne plaća, ima podršku Zvezdinih medija

Košarka 03. feb 201705:59 > 06:02
Podeli:
Izvor: ABA liga

Najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević je u intervjuu "Večernjim novostima" istakao da mu bivši klub ne isplaćuje dugovanja, kao i da je Crvenu zvezdu ojačalo i rušenje crno-belih.

„Moj osnovni problem s Partizanom je to što mi ne plaćaju dugove. Čujem da se ove godine u klubu redovno plaća. Međutim, niko se ne javlja da makar telefonom proba da objasni zbog čega se ne ispunjavaju obaveze prema meni. Sigurno ih neću blokirati dok traje liga, jer ne želim da bilo kome budem alibi za bilo kakav rezultatski neuspeh. Ali pare koje sam zaradio, i koje su mi potrebne da bi moja familija živela, sin se školovao, a ja lečio, moraću da potražujem na način na koji me primoraju“, rekao je trener francuskog Limoža za „Novosti„.

On je naveo da će u klubu ostati do kraja sezone, pre svega zbog amerikanizacije franucuske lige, ali i da su male šanse da se vrati u Srbiju.

Vujošević prati dešavanja u ovdašnjoj košarci.

„Moram da kažem da Crvena zvezda igra stvarno dobro. To nije nešto što me raduje, ali to je činjenica. Čak i to što oni sad igraju tako dobro ne opravdava način na koji je ona uspostavljenja, uvođenjem UPPR, likvidacijom dugova, rušenjem Partizana, sprečavanjem sponzora da idu u Partizan i njihovim okretanjem prema Zvezdi, gde je bio jako bitan uticaj politike, fuzijom dvaju klubova koja nije bila sasvim legalna, gde su se sakupili tradicija i publika jednog kluba i infrastruktura drugog, što nije bilo urađeno pravno sasvim čisto. Sve ono što sam govorio da je velika zamerka i mrlja na celu tu priču – ostaje“.

Vujošević ističe i da je Partizan sastavio tim od „dosta starih i povređenih igrača“.

„Naoko ima dobar rezultat. Međutim, u Jadranskoj ligi, ovakva kakva je, jedini rezultat koji vredi je prvo mesto. Partizan je napravio tim od dosta starih i povređenih igrača, koji nema drugi smisao nego pravljenje rezultata. Protiv ovakve Zvezde nemaju šansu da naprave taj rezultat u Jadranskoj ligi. Takvu koncepciju ne razumem i ne podržavam. Tu strategiju podržavaju mediji koji su pod kontrolom Crvene zvezde, zato što Zvezdi odgovara takva druga, efemerna pozicija Partizana“, istakao je Vujošević.