Vejd brani Lebrona: Barkli je zaboravio svoju prošlost

Košarka 01. feb. 201720:50 > 20:53
Podeli:
Izvor: Getty Images

Verbalni rat između zvezde Klivlend Kavalirsa Lebrona Džejmsa i TV komentatora, nekada NBA superstara Čarlsa Barklija je dobio novog učesnika. U njihovu svađu se uključio i košarkaš Čikago Bulsa Dvejn Vejd, nekadašnji Lebronov saigrač iz Majamija, koji mu je očekivano "držao stranu".

„Duel“ je počeo Lebronovim zahtevom upravi Klivlenda za dovođenjem novog plejmejkera, što je Barkli okarakterisao kao „neprihvatljivo“ i „cmizdravo“. Džejms je mu je odgovorio posle novog poraza od Dalasa.

„Neću da mu dozvolim da ne poštuje moje zaveštanje. Nisam ja neko ko je bacio čoveka kroz prozor. Nikada nisam pljunuo dete. Nikada nisam ostavio neplaćen dug u Las Vegasu. Nikada nisam rekao ‘ja nisam uzor’. Nikada se nisam pojavio na Ol-star vikendu tek u nedelju zato što sam provodio u Vegasu. Sve što sam radio tokom cele karijere jeste da sam predstavljao NBA na pravi način. Za 14 godina nikada nisam bio u problemu. Poštovao sam igru. Zaj…e Čarlsa Barklija“, furiozan je bio Lebron spominjući Barklijeve „grehe“ posle još jednog slabog izdanja svog tima, koji je izgubio sedam od poslednjih 11 utakmica.

Prašina se još nije slegla, a svoje mišljenje izneo je i Lebronov prijatelj Dvejn Vejd.

„Hvala bogu pa je najzad rekao nešto. Lebron je meta za mnoge bez ikakvog razloga. On je samo ćutao i gledao svoja posla. Ali bilo je vreme da kaže nešto. Neki imaju pik na njega, pogotovo bivši igrači“, rekao je Vejd.

Košarkaš Čikaga smatra i da je Barkli potpuno zaboravio svoju prošlost.

„Kada imate ‘istoriju’, kada ‘guglate’ svoju prošlost, onda treba da budete pažljivi šta pričate. Ponekad, kada nekome date mikrofon oni samo pričaju, pričaju, pričaju i zaboravljaju na prošlost. Svi mi pravimo tu grešku, ali naročito taj čovek sa TV. On kao da ‘hoda po vodi’. Drago mi je što mu je Lebron sve rekao i što ga je prozvao. Barkli treba da bude smeran. Lebron ima mane, svi ih imamo. Ali kada preterate, onda treba da ućutite“, rekao je Vejd i dodao da jedva čeka šta će se dalje desiti.