Petrović podneo ostavku zbog odlaska Žižića

Košarka 26. dec 201615:18 > 15:19
Podeli:
Izvor: Alex Livesey/Getty Images

Predsednik Upravnog odbora Cibone Aleksandar Aco Petrović podneo je ostavku na sve funkcije u klubu posle odluke da Ante Žižić bude prodat Darušafaki.

Ranije tokom dana pojavile su se informacije da će Žižić napustiti klub, da bi pre saopštenja u vezi sa Petrovićem stigla potvrda zagrebačkog kluba o pregovorima sa jednim klubom iz Evrolige, bez navođenja imena.

„S obzirom na to da je košarkaški klub Cibona odlučio da proda Žižića u trenutku kada treba odigrati utakmice sa Mornarom i Partizanom, te na taj način ugrozila svoje sportske interese, podnosim ostavku na mesto izvršnog potpredsednika, člana Skupštine i predsednika Upravnog odbora košarkaškog kluba Cibona“, rekao je Petrović.

Iz Cibone je stiglo i pojašnjenje trenutne situacije oko Žižića. Mladi košarkaš nije otputovao u Bar na utakmicu sa Mornarom, već je ostao u Zagrebu jer su u toku pregovori o njegovom transferu pre Nove godine.

„Nije tajna da se mnogi klubovi zanimaju za 19-godišnjeg Žižića. KK Cibona je izuzetno ponosna i srećna što stvara takve igrače kao što je Žižić, za koje se bore mnogi evropski, ali i NBA klubovi, što ujedno potvrđuje kvalitet rada kluba sa mlađim kategorijama“, ističe se u saopštenju, „Ova situaciju će svakako doprineti stabilnosti i financijskoj situaciji kluba. Otvoriće se i prilika za mlađe igrače iz klupskog pogona kako bi se pokazali, kao što je to učinio i sam Žižić pre dve godine. Pred Antom su veliki izazovi i ambicije. Kako god se završila ova priča mi smo ponosni na njega, te s veseljem gledamo na njegovu blistavu košarkašku budućnost“.