Čović: Bila bi vest da plate ne kasne

Košarka 06. dec. 201610:30 > 10:31
Podeli:
Izvor: KK Crvena zvezda

Košarkaška sezona tek se zahuktava, a ponovo je jedna od glavnih tema kašnjenje plata u srpskom evrolgašu, Crvenoj zvezdi.

Za predsednika kluba sa Malog Kalemegdana, Nebojšu Čovića to nije nikakva vest.

„Za mene bi vest bila da klubovi u Evroligi uredno isplaćuju plate, a kasne i mnogo bogatiji od Zvezde. To nije nikakva vest“, kaže Čović kao da je opravdanje za to što klub ne ispunjava obaveze činjenica da to ne radi i neko drugi.

Čović je naglasio da igrači znaju kakva je situacija, da ih niko ne laže i da oni razumeju trenutno stanje u klubu. Takođe, govorio je i o zaradi klubova u Evroligi od TV prava, te uporedio Zvezdinih 200.000 evra sa Makabijevih 3,2 miliona.

„Situacija je teška i kompleksna. Rešavamo je, ali Zvezda je napravila varijantu da u budžet u velikoj meri puni samofinansiranjem. Od državnih sponzora imamo Telekom i nokog više. Dobijamo novac i od Beograda u iznosu od 200 do 250.000 evra. Primera radi, izdvajanja Ljubljane za KK Olimpiju u sanaciji biće oko 1,5, 1,6 miliona evra“, kaže Čović.

A najplaćeniji igrač u Crvenoj zvezdi zarađuje…

„350.000 dolara neto. Nametnuto je prethodnih godina da je Zvezda državni bankomat, ali se očigledno zaglavio. Čekamo servisera iz države da ga popravi. Budžet su ugrozili možda neplanirano mali prihodi od sponzora, jer nije lako da dođete do onih koji su spremni da izdvoje velike sume novca. Sada razrađujemo koncept da dođemo do 50 ili 100 sponzora koji bi, uslovno rečeno, dali manje sume. Ako neki nisu verovali da nismo državni bankomat, neka sada počnu da veruju“, zaključio je Čović gostujući na TV Arena Sport.