FMP: Rokada Klipe i Maksimovića

Košarka 20. nov 201613:11 > 13:14
Izvor: FMP

KK FMP saopštio je da je sporazumno raskinuo saradnju sa trenerom Slobodanom Klipom, a na klupu kluba iz Železnika seo je Branko Maksimović.

Maksimović je do sada bio trener juniora Crvene zvezde, a sada će zameniti uloge sa Klipom koji će uz postao trenera juniora brinuti i o svim mlađim kategorijama crveno-belih.

Popularni ‘Panteri’ počeli su sezonu u ABA ligi sasvim solidno ostvarivši dve pobede u prve tri utakmice, ali od tada se ekipe muči i trenutno je na 10. mestu na tabeli sa skorom 3-7.

„Dosadašnji trener KK FMP Slobodan Klipa, sporazumno je u dogovoru sa upravom kluba u nedelju odstupio sa mesta prvog trenera seniroskog tima iz Železnika, a to mesto preuzeće dosadašnji trener juniora KK Crvena zvezda Branko Maksimović. 

Klipa, trener seniora bivšeg šampiona ABA lige na ovakav korak odlučio se na sopstveni zahtev, a kao dugogodišnji član i deo sistema, i vraća se na poziciju na kojoj je u prošlosti bio izuzetno uspešan, a to je kordinator svih mlađih selekcija i prvi trener juniorske ekipe KK Crvena zvezda. 

KK FMP zahvaljuje se Slobodanu Klipi na svemu što je ostvario na mestu prvog trenera seniorskog tima, i želi puno uspeha Branku Maksimoviću na mestu trenera seniora KK FMP“, stoji u saopštenju FMP.