UO FMP: Hoćemo u Evrokup

Košarka 03. okt 201618:11 > 18:12
Podeli:
Izvor: sk

Posle mnogo spekulacija oko toga da li će učestvovati ili neće u Evrokupu, oglasio se Upravni odbor KK FMP Železnika. Klub je dobio poziv od EKA za učešće u svom drugom po kvalitetu takmičenju, a UO je izdao saopštenje u kojem se preporučuje Skupštini kluba da odluči u korist učešća.

Ovim povodom UO KK FMP izdao je saopštenje, koje prenosimo u celosti.

UO KK FMP zasedao je u subotu 01.10.2016. godine u kompletnom sastavi i u svetlu novonastalih okolnosti, vezanih za zvaničan poziv koji je stigao na adresu našeg kluba iz Barselone iz sedišta Evrokupa, da učestvujemo u tom takmičenju, zaključio je pred sednicu Skupštine kluba, koja treba da donese konačnu odluku, sledeće:

1. Poziv za učešće u Evrokupu, klubu koji je u dva navrata bio polufinalista tog takmičenja, predstavlja veliko priznanje, kako za KK „FMP“, tako i za srpsku košarku, koja bi ipak imala jednog predstavnika u ovom eminentnom takmičenju.

2. Finansijska dobit koju bi klub imao je ogromna. Osim sredstava koja predviđa pravilnik gradskog sekretarijata za Sport, novac koji bi klub dobio od EKA, učešće u Evrokupu donelo bi klubu i dodatni prihod od prodaje TV prava zainteresovanim medijskim kućama. Ti pregovori se privode kraju i blizu su finalizacije. Uz prodate ulaznice za mečeve, ta sredstva omogućila bi KK FMP da gotovo formira budžet za klub u predstojećoj takmičarskoj sezoni 2016 – 2017.

3. Pored mogućnosti da finansijski prihoduje ozbiljna sredstva, KK „FMP“ bi imao priliku da kroz jako i respektabilno takmičenje i nadmetanje sa kvalitetnim evropskim klubovima, razvija svoj mladi tim, u kome se nalazi kao i prethodnih decenija nekolicina mladih reprezentativaca Srbije, od čega bi korist kao i mnogo puta do sada, imala i srpska košarka.

4. Tokom sednice UO, pravni tim kluba, koji bi detaljno analizirao sudske sporove koje su vodili „Hapoel“ iz Jerusalima pred izraelskim sufom, i španski klubovi pred antimonopolskim sudom u Španiji, oko svog prava da igraju Evrokup, detaljno je izneo svoje zaključke i saznanja, oko „navodnih“ sankcija koje bi KK FMP imao ukoliko prihvati specijalnu pozivnicu.

5. UO je konstatovao da izveštavanje pojedinih medija, oličenih u pojedincima „samozvanim poznavaocima srpskih košarkaških prilika“ i lažnim „ideolozima“ potpuno dezinformiše sprsku javnost oko prave slike i mogućnosti da srpski klubovi igraju Evrokup.

Zbog svega navedenog, UO KK „FMP“ preporučuje članovima Skupštine, da prihvate poziv za učešće „FMP“ u Evrokupu – glasil u saopštenju kluba iz Železnika.

Utakmice Evrokupa ove sezone moćićete da ispratite u direktnim prenosima, ekskluzivno na kanalima Sport kluba.