Veličković: Igrači moraju da shvate gde su

Košarka 21. sep 201614:16 > 14:17
Podeli:
Izvor: Tanjug/Tanja Valič

Novopečeni kapiten Novica Veličković svestan je uloge koja ga čeka u narednom periodu i spreman je da pruži primer mlađim igračima, kao i da im pokaže šta znači igrati u Partizanu.

– Velika je čast i obaveza biti kapiten. Moram da dam primer načinom na koji ću igrati, da me ostali prate. Nisam više klinac, iza sebe imam i nekih povreda, ali se osećam super. Trudiću se da im pokažem šta treba da rade da bi zaslužili respekt trenera i publike – rekao je Veličković.

Borbeni krilni centar kapitensku traku preuzeo je od Mihajla Andrića, koji ju je kratko nosio na početku priprema, pošto se još nije znalo da li će Veličković produžiti boravak u crno-belom taboru.

– Miha je dobro obavljao posao ovih 25 dana (haha). Kada sam došao, odmah je počela šala na taj račun kako je on kapiten sa najkraćim stažom. Šalu na stranu, Miha je dugo u Partizanu, zna on vrlo dobro šta znači ovaj dres. Biće vremena za sve.

Trenutno nije najspremniji, ali ima opravdanje, pošto je drugi put postao otac.

– Ipak će mi biti potrebno malo vremena. Radio sam i trenirao. Dobro, u poslednje vreme sam se malo bavio i stvarima van košarke, pošto sam dobio drugo dete. Međutim, ja sam košarci maksimalno posvećen. Sada nisam 100 posto spreman, ali biću. Još sam u fazi upoznavanja, promenila se ekipa, ali zahtevi su isti. Lakše mi je nego prošle sezone.