Petrović: Mi smo ubili Tea, a Jović nas!

Košarka 03. sep. 201623:32 > 23:34
Podeli:
Izvor: Alex Livesey/Getty Images

Olimpijske igre su završene. U velikom finalu SAD su bile bolje od Srbije, ali Hrvatska još uvek pamti poraz u četvrtfinalu. Na pres konferenciji u Zagrebu, još uvek aktuelni selektor Aleksandar Petrović je otvorio dušu:

„Percepcija nas unutra tima bila je da možemo do medalje. Posebno jer smo krenuli u seriju skidanja velikih skalpova, iako svesni naših mana. Imali smo Ukića na pleju i igru bez pleja jer solucija sa Stipčevićem nije prolazila. Ipak, znali smo da možemo protiv bilo koga. Da smo se suprotstavili i Amerikancima, mi bismo krenuli u tu utakmicu sa nadom da možemo da je dobijemo. I zbog toga nam je taj poraz teško pao. U prvih 20 minuta mi smo bili sjajni, bez obzira na pet, šest napadačkih skokova Srbije. Rešili smo centralni pik, ubili boga u Teodosiću i vodili 38:32. Kad bismo sklonili u stranu treću četvrtinu, mi smo u 30 minuta Srbiju dobili 17 razlike“, rekao je Petrović i nastavio u dahu o “borbenom duhu” svog sastava.

„Tri puta smo to uspeli u Riju. Špance smo dobili, Argentini došli na loptu, i sad Srbija. I opet, vraćam se na to, ne govoreći kako smo imali loše suđenje u odnosu na Srbiju. Međutim, dve odluke, nepostojeći faul na Raduljici, a zatim i namerni faul Jokića koji se nije sudio. Po pravilima je to nesportska“, dodao je Petrović

tZa kraj izlaganja o Srbiji, na konferenciji za medije u Zagrebu, povodom njegovog daljeg angažmana na klupi reprezentacije Petrović naglasio da sve ostaje otvoreno, ali je da po njegovom mišljenju je kobna bila trojka Jovića sa pola terenera na turniru u Kordobi.

„Mi smo bili svesni posle poraza u Kordobi da sa Srbijom možemo da igramo jer smo 38 minuta bili u egalu. Onda je odlučila ona trojka Jovića s centra. I ta nam je pobeda nedostajala. Kako bismo skinuli pritisak s leđa. Da smo u Kordobi savladali Srbiju, uveren sam da bismo i u Riju svladali istog protivnika. Uz sve naše probleme, uz činjenicu da oni imaju tri svetska pleja, mi smo bili tu. Jako blizu medalje. Ljudi su to prepoznali. Budili su se noću, gledali i nisu imali zamerke. Opet, kada se setim Igara i Rija, u glavi će mi biti da smo bili u stanju da uzmemo medalju. Sportski mi je žao, žal će uraditi svoje”prenele su kolege iz Hrvatske.

Ostaje da se vidi da li će Petrović ostati na klupi Hrvatske, mnogi smatraju da bi čelnici Saveza napravili veliku grešku ako ne zadrže Petrovića!