Đorđević: Start meča za svaku kritiku

Košarka 10. avg 201623:37 > 23:38
Podeli:
Izvor: OK Srbije

Košarkaši Srbije i doživeli su poraz od selekcije Francuske u trećem meču grupne faze takmičenja. Konačni rezultat je bio Srbija Francuska 75:76, po četvrtinama 17-26, 19-14, 24-17, 15-19.

„Dobra utakmica, ali slab start. Loše smo počeli, pa smo izgubili dosta energije i koncentracije da se vratimo. Ne smemo to sebi da dozvoljavamo. Imali smo svoju šansu da dobijemo utakmicu, ali ovo je NBA ekipa. Vrhunski igrači koji su dobijali utakmice i sa većom prednošću protivnika.  Eto nažalost opet na loptu. Milsim da i dalje imamo šane da idemo daje. Ovu si olimpijske igre sve su vrhunske ekipe, tako da svaki prospust biva kažnjen,“ rekao je Marko Simonović po završetku meča.

Srpski  košarkaši sada igraju protiv SAD i Kine i treba im pobeda u jednom od ta dva meča za prolazak u drugu fazu.

„Žao mi je kako smo počeli utakmicu, jer je to neprihvatljivo. Bio sam kritičan i hoću da budem kritičan. Koncentracija je jedna stvar koja polazi individualno. Individualna odgovornost nam je jako potrebna. Završili smo sa putovanjem, sa slikanjem i ostalo. Došlo je vreme da se uključi svaki mogući čip u glavi i da se bude spreman za svaki minut proveden na terenu. Ljut sam na neke mlade igrače, zato što nije prvi put da gube koncentraciju, a to je apsolutno neprihvatljivo na ovom nivou. Prvo, ovo su Olimpijske igre. Drugo, nema vremena za slobodan hod, da dva-tri minuta da pravimo grešku za greškom…To su neke stvari koje dolaze od individualne pripreme. Zadadci su bili postavljeni, dobili ste ih, niste uradili. To su stvari koje moraju pod hitno da izbacuju iz svojih priprema za utakmicu. Bitno je 40 minuta, ma svaki sekund je bitan. Izdržaće kritiku, znaju oni da ja verujem u njih,“ rekao je selektor Aleksandar Djordjević po završetku meča.

Izvor: OK Srbije