Teo: Prvo Rio, pa onda priča o medalji

Košarka 14. jun 201621:55 > 22:02
Podeli:
Izvor: Getty Images

Spremite se polećemo! Gde idemo? Pravo u Rio!

Košarkaška reprezentacije Srbije okupiće se u sredu u Beogradu i početi kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Brazilu.U konkurenciji Angole, Portorika, Češke, Letonije i Japana, puleni Saleta Đorđevića moraju da osvoje prvo mesto, a onda da zajedno sa košarkašicama i još 84 članova ekspedicije krenu ka Brazulu, ka slavi. Svima je jasno da neće biti lako. Nema više lakih rivala ni u jednom sportu. Nije to fraza, to je tako. Kvaifikacioni turnir se igra od 4. do 9.jula. Nešto manje od mesec dana kasnije kreću Olimpijske igre. Da li možemo do medalje? Polako. Prvo da stignemo do Brazila.

„ Znam da će sada svi reći da nije tačno ovo što ću reći. Ali tokom cele sezone u kojoj sam sa CSKA stigao do titule prvaka Evrope i šampona VTB lige, razmišljam o Olimpijskim igrama“ rekao je Teodosić i nastavio: „ Najgore od svega je što smo mogli na Evropskom prvenstvu da rešimo sve dileme, ali došao je loš dan protiv Litvanije. Nema veze. Idemo dalje. Rekli smo tada, isto tako mislimo i sada. Uz pomoć navijača možemo do prvog mesta i plasmana na Olimpijske igre“ rekao je Teodosić.

Da li Srbija može do medalje u Riju?

„Polako, polako. Još uvek nismo u Brazilu. Nije fraza, danas svako igra košarku na vrhunskom nivou. Češka i Letonija su to pokazali na Evropskom prvenstvu, Portoriko je godinama u vrhu svetske košarke, svako ko podceni Angolu doživeći neprijatno iskusutvo. Japan napreduje, ali…“ smatra Teodosić.

Ono što će sigurno biti problem za pulene Saše Đorđevića je veliki pritisak. Ljubitelji košarke, oduševljeni srebrom sa Svetskog prvenstva, plasmanom u polufinale Evrpskog šampionata, uvereni su da Srbija sigurno ide ka Brazilu. Neće biti lako, ali ostaje nam da verujemo u Teodosića i drugove. Ima vremena za priču o medalji u Brazilu.