KLS: Mega izborila "majstoricu"

Košarka 10. jun 201621:52 > 21:54
Podeli:
Izvor: ABA/Mega Leks/Ivica Veselinov

Ko ide u ABA ligu. FMP ili Mega Leksa. Koristeći rečnik tenisera meč lopta je bila u rukama momaka iz Železnika. Tačnije rečeno posle pobede u Sremskoj Mitrovici, FMP ima dve meč lopte. Prva je bila pred domaćim navijačima. Posle velike borbe i zaista sjajne utakmice, Mega je slavila sa 90:79.

Rezultat u seriji je 2-2. Ko će u ABA ligu, saznaćemo u nedelju  kada će isti rivali odmeriti snage u Sremskoj Mitrovici.

Mega je dominirao tokom prve deonice. Dobio je ovaj period igre sa 26:11. U tom trenutku je delovalo da je sve gotovo i da se serija seli u Mitrovicu. Tačnije rečeno, da će Mega imati priliku da od 1-2, stigne do 3-2 i mesta u ABA ligi. Puleni Dejana Miojevića na žalost njihovih navijača nisu uspeli da zadrže ubitačni ritam.

FMP se vraćao malo po malo. Na poluvremenu, na semaforu je pisalo 44:37 za Megu. Drugo poluvreme. Druga priča. FMP je krenuo znatno agresivnjije i ofaznivnije, pa je stigao do vođstva posle poena Davidovca – 64:63. Da li Mega može da izdrži pritisak. Da li ekipa koja je osvojila prvi trofej u istoriji kluba „Kup Koraća“, igrala u finalu ABA lige gde je poražena od šampiona Zvezde može do pobede? To su bila pitanja koja su postavljavili zaljubljenici u košarku.

Pokazalo se da može. Pod komandom borca bez mane i straha kakav je bio na terenu kao igrač a sada kao trener, u pitanju je naravno Dejan Milojević, Mega je krenula u napad. Stepen egresivnosti u odbrani je podignut na maksimalan nivo. U napadu su se poštavili dogovori koji su postojali pre meča. Mega je pobegla na 75:66. Čović je morao na klupu zbog pet penala. „Majstorica“ je bila u najavi. Rašić je iz teške pozicije pogodio za tri poena i sve je bilo gotovo. Jedina dilema je bila kojim će rezultatom biti završen ovaj duel.

Ko će u ABA ligu? Saznaćemo posle petog meča koji je na programu u nedelju u Mitrovici.

FMP: Čović 8, Davidovac 12, Ostojić, Apić 8, Jeković, Đoković, Lazarević 11, Bursać 2, Dobrić 17, Šešlija 2, Radovanović, Tejić 16.

MEGA:  Simić, Rašić 15, Đoković 2, Veljković, Ivanović 16, Zubac 19, Pavlović, Zagorac 14, Popović 10, Simeunović 6, Nikolić 5, Janković 1.