Dijamantidis: Nemoj Bil molim te!

Košarka 31. maj 201621:02 > 21:06
Podeli:
Izvor: Esake Gr

Jedan od najboljih igrača Evrope Dimitris Dijamantidis završio je karijeru. Dok je bio trener Panatinaikosa Sale Đorđević ga je posle svake utakmice ubeđivao da promeni odluku, ali…

PAO je triler finalnoj seriji poražen od Olimpijakosa iako je prvi napravio brejk. A onda je “poludeo” Spanulis. Trojka sa zvukom srene u drugom meču, dve vezane trojke u treće, trojka sa više od pola terena u četvrtom za konačnih 3-1.

„Čestitam  Olimpijakosu što je postao šampion. Ovo je težak trenutak za mene. Emocije su mi pomešane. Način na koji smo izgubili me je uzrujao. „Sa druge strane, razmišljam o svim godinama koje su iza mene. Zaista sam blagosloven. Počev od Iraklisa, gde sam doživeo neverovatne stvari, koje su mi omogućile da pređem u Panatinaikos.

Dijamntaddis je osvojio devet titular šampiona Grčke, devet puta je bio najbolji u Kupu, tri puta klupski prvak Evrope. Osvojio je I zlatnu medalju na Evropskom šampionatu kao I srebrnu na Svetskom šampionatu. Na pitanje šta je pomisli kada se Spanulis digao na šut za tri poena, Dijamantdis je bio iskren.

 „Nemoj Bil molitm te…  Međutim, pogodio je. Pokazao je koliko je veliki igrač i koliki je njegov kvalitet“.

Vasilis Spanulis je tokom karijere dobio nadimak “Kil Bil” upravo zbog toga što je mnogo puta pogađao kada je to bilo najvažnije.