EL: Olimpijakos stao u Nemačkoj!

Košarka 10. mar 201622:00 > 22:02
Podeli:
Izvor: Euroleague

Delovalo je da Olimpijakos nema šanse za plasman u četvrtfinale Evrolige. Činilo se da će vicešampion Evrope takmičenje završiti u TOP 16 fazi...

Ali oni koji prate košarku tvrdili su da Olimpijakos nikada ne smete da otpišete. Tako je bilo. Spanulis u drugovi su pobedili Laboral, a zatim je usledio duel sa  Broseom u Nemačkoj u režiji Spanulisa i Printezisa, Olimpijakos je imao prednost u samoj završnici od pet, šest poena ali to nije bilo dovoljno. Slavio je Brose sa 72:71, trojke za pobedu Brosea pogodili su Nikos Zizis i  Jania Strelnieks. Šanse da se Pirejci nađu u TOP 8 fazi su sve manje i manje. U ludoj grupi, ostalo je još četiri kola do kraja sve je moguće. Stariji ljubilji košarke kažu nikada ne otpisujte Olimpijakos, ali…

Nemci kao Nemci forsiraju igru trči i šutiraj a to Olimpijakosu baš i ne leži. Pirejci su nastojali da uspore igru, da meč uvedu u ritam u kojem će disciplina rešiti pitanje pobednika. Nikola Milutonov koji je u poslednjih nekoliko utakmica igrao veoma dobro nije ulazio u igru. Nismo dobili informaciju da li je u pitanju povreda ili odluka trenera da meč posmatra sa klupe. Usledila je dramatična završnica u kojoj je fortuna bila na strani Nemaca, odnosno Letonca Strelnieksa.

BROSE: Meli 10, Zizis, Nikolić, Štajger 9, Tajs 2, Vonamejker 11, Strelnieks 7, Heris, Miler 8, Hikmen 5, Idbihi, Radovišević 11.

OLIMPIJAKOS: Džonson 3, Hanter 17, Papapetru 3, Spanulis 15, Milutinov, Printezis 19, Agravanis, Mancaris, Vorik 6, Heket 4, Papanikolau 4, Antoniu.