Mršić: Kao dete sam se radovao porazu

Košarka 13. dec 201511:56 > 11:58
Podeli:
Izvor: ABA/KK Budućnost Voli

Koliko će ekipa imati ABA liga u elitnom takmičenju naredne sezone? To trenutno niko ne zna. Tačnije rečeno, rat između FIBA i Evrolige se nastavlja, a samim tim je potpuno nejasno kakav će status imati regionalno takmičenje i ko će u sezoni koja je u toku dobiti privilegiju da igra na evro sceni.

U međuvremenu, reprezenti regionalnog takmičenja u Evroligi igraju veoma dobro. Cedevita je poražena od Milana u kolu koje je ostalo iza nas ali je zbog boljeg međusobnog skora izborila plasman u TOP 16 fazu. Zvezda nije uspela da iznenadi Fenerbahče, ali ima meč loptu i to na svom terenu. Pobeda nad Bajernom vodi do cilja, vodi među 16 najboljih ekipa Evrope.

Duel Cedevite i Milana je imao dodatnu priču. Snage su u meč odluke odmerili učitelj Jasmin Repeša koji je letos iz Cedevite posla osvajanja duple krune prešao u grad mode i Veljko Mršić, koji je na klupi zamenio Repešu. Slavio je učitelj, a radovao se učenik. Usput budi rečeno, gotovo je izvesno da će učitelj, ili ti Jasmin Repeša vrlo brzo dobiti otkaz u Milanu.

“Dugi niz godina sam u košarci, kao igrač i trener. Nikada se u životu nisam toliko radovao porazu kao što je bio slučaj protiv Milana. Radovao sam se kao malo dete a izgubili smo. Cedevita je rasla iz godine u godinu. Korak po korak je uzimala primat u odnosu na Cibonu, Zadar… Sada možemo da se pohvalimo das mo plasmanom u TOP 16 fazu ispisali novu stranicu istorije. Nećemo da stanemo. Na krilima velikog uspeha idemo dalje. Pobede povećavaju motiv za rad” rekao je Mršić i dodao: “Imamo mladu ekipu koja tek treba da pokaže kvalitet. Ono što je prikazao Arapović u meču odluke je velika stvar za sve u klubu za hrvatsku košarku u celini”.

Jasmin Repeša je posle meča verovatno razmišljao o tome da bi bilo mnogo bolje da je ostao u Cedeviti pa da se raduje plasmanu u TOP 16 fazu, nego da pognute glave krene ka Italiji.

“Klubu kojem sam posvetio mnogo, želim da briljira i u TOP 16 fazi elitnog takmičenja. Nama ostaje da žalimo za propuštenom prilikom. KOntrolisali smo dešavanja na parketu sve do same završnice, kada je pad koncentracije uz neverovatnu rolu Arapovića dovelo do toga da ostanemo ispod crte” rekao je Repešea.

Čelnike Cedevite može da raduje i ćinjenica da je dvorana bila ispunjena do poslednjeg mesta i da je umesto pozorišne atmosphere po kojoj je Cedevita bila poznata, sada sve delovalo kao u “Pioniru” kada igraju Partizan i Zvezda. Ruku na srce ne baš tako, ali su navijači bili baš bučni i meč su pratili na nogama, umesto kao ranije sa slatkim napitcima i grickalicama.