Čović: Nismo državni projekat!

Košarka 09. dec 201521:39 > 21:41
Podeli:
Izvor: YouTube printscrean

Dok se igrači Zvezde spremaju za jako teško gostovanje u Istanbulu, gde će odmeriti snage sa ekipom Fenerbahčea, koji je obezbedio mesto u TOP 16 fazu i koji slovi za jednog od favorita kada je reč o plasmanu na finalni tunir, prvi čovek Zvezde, Nebojša Čović je pričao sa novinarima, i mnogo toga je zanimljivog rekao. Između ostalog:

“Priča da je Zvezda državni projekat i bankomat su notorne gluposti. Prošle godine smo iz sopstvenih prihoda obezbedili oko 50 odsto sredstava ili ti 2,2 miliona evra” rekao je Nebojša Čović prvi čovek Zvezde i nastavio: “Dobili smo 300.000 evra, u junu 2016. i junu 2017. dobićemo još po 350.000. Postojala je namera da se produži ugovor sa Markusom Vilijamsom, ali se dogodio, kako ga ja zovem – „pušing defekt“. Sa Marjanovićem smo, kada je došao u klub, postigli dogovor da ide u NBA i nismo želeli da ga prevarimo, dok je Dženkinsu istekao ugovor i nismo mogli da pariramo ponudi Armanija.

Prvi čovek Zvezde kaže da je u sredu izmiren dug prema Sofoklisu Skorcanitisu, sa kojim je sporazumno raskinut ugovor.

“Na tome smo uštedeli 107.000 evra. Takve stvari se događaju i nije lako kada imate mali budžet, koji za kompletan prvi tim sa stručnim štabom iznosi 2,5 miliona evra”

Čović je rekao da navijači Zvezde neće putovati u Istanbul i da je Kalinić jednostavno morao da bude prodat jer je ponuda bila i više nego dobra.